Mobile

Slideshow: B&W in de Maserati Quattroporte

Bowers & Wilkins bezorgde ons deze week de eerste foto's van het nieuwe, vijftiendelige audiosysteem dat vanaf 2013 in de Maserati Quattroporte zal worden geïnstalleerd. De volledig nieuwe Quattroporte zal worden onthuld op 14 januari 2013 tijdens de Detroit Motor Show, maar wij maken nu al even tijd vrij voor een kijkje aan boord.

Bowers & Wilkins is erg trots op het high-end audiosysteem dat het ontwikkelde voor de nieuwe Quattroporte. Het premium surroundsysteem combineert Bowers & Wilkins’ jarenlange expertise met de nieuwste technologieën en materialen en tilt de audioprestaties in de Quattroporte tot ongekende hoogte, aldus de Britse luidsprekerspecialist.

Aluminium tweeters, Kevlar midrange units en Rohacell woofers zijn componenten die ook gebruikt worden in de high-end luidsprekers uit de klassieke Bowers & Wilkins-range. Dankzij de intensieve samenwerking met Maserati is elk detail van het surroundsysteem specifiek ontworpen en akoestisch geoptimaliseerd voor de Maserati Quattroporte.

Het Bowers & Wilkins-systeem bestaat uit 15 luidsprekers en wordt aangestuurd door een Harman DSP-versterker. Deze zeer geavanceerde versterker heeft QuantumLogic surroundtechnologie aan boord, een innovatieve die inzittenden een ware concertervaring moet bezorgen. 

De concrete systeemspecificaties zien er als volgt uit:

  • 25 mm extended-range aluminium tweeters in het dashboard (L/C/R) en in de achterportieren
  • 100 mm Kevlar midrange drivers in de voorportieren, het dashboard en links en rechts achterin.
  • 165mm koolstofvezel/Rohacell bass drivers in de voorportieren
  • 165 mm Kevlar bass/midrange drivers in de achterportieren
  • 320 mm x 200 mm subwoofer achterin
  • 1.280 watt klasse D versterkers met HARMAN QuantumLogic surroundtechnologie

Update 17/12: nieuwe foto's toegevoegd!

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.