Geluid

Cambridge Audio lust Airplay én Bluetooth

Het Britse audiomerk Cambridge Audio brengt nieuwe draadloze speakers die zowel via Airplay als Bluetooth apt-X aangestuurd worden. Officieel zijn de nieuwelingen er nog niet, de lancering is verwacht op CES in januari.

Draadloze speakers zijn er bij de vleet, maar vaak werken ze met slechts één technologie. Het zijn oftewel Airplay- of Bluetooth-speakers. De Minx Air breekt daarmee en kan met beiden om. “Het maakt niet uit welk merk van smartphone of tablet je hebt”, claimt Cambridge Audio.

Positief is dat Minx Air ook gevoed kan worden via Bluetooth Apt-X, een codec die veel betere kwaliteit biedt dan de standaard SBC-codering die de meeste Bluetooth-apparaten gebruiken. Het valt op dat Apt-X steeds vaker present tekent bij speakers en smartphones.

De Minx Air is eigenlijk nog niet voorgesteld, maar de Britse Whathifi kon er al een blik op werpen. Blijkbaar komen er twee modellen: de kleinere Minx Air 100 en een grotere Minx Air 200. Die laatste beschikt over een subwoofer en twee drivers, terwijl de 100 het zonder speciale laagspeaker moet stellen.

Het tweetal kan ook internetradio afspelen en haakt vermoedelijk in op het online luik dat ook door de Cambridge Audio Stream Magic 6 wordt gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.