Geluid

Sennheiser showt oogstrelende versterker


Hoofdtelefoonspecialist Sennheiser toont op de High-end Show 2012 in Munchen de HDVD 800, een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker om duimen en vingers bij af te likken.

Eigenlijk belicht de term 'hoofdtelefoonversterker' maar één deel van de HDVD 800. Maar wel een fraai deel: de nieuwkomer is immers een volledig symmetrisch opgebouwde hoofdtelefoonversterker, die het mogelijk maakt om hoofdtelefoons ook echt symmetrisch aan et sluiten. Dat kan natuurlijk niet met de standaard kabel, maar geen nood: Sennheiser levert meteen een speciale kabel mee die op de high-end HD-modellen uit eigen huis past. Voor normalere doeleinden is ook een gewone 6,3 millimeter hoofdtelefoonaansluiting voorzien.

 Het tweede deel van de HDVD 800 is het digitale luik, en dan hebben we het over de ingebouwde DAC die voor de signaalomzetting van digitale bronnen zorgt. Die is compatibel met bronsignalen tot 24-bit/192 kHz, en die kunnen op verschillende manieren worden aangeleverd: via AES/EBU, optisch en coaxiaal S/PDIF en USB. Ook die laatste aansluiting is trouwens gewoon 24-bit/192 kHz-compatibel.

Met een draaiknop op de achterzijde kan de hoeveelheid gain worden bijgesteld, zodat de output aangepast kan worden aan het voltage van de audio-ingang. 

Blikvanger
De foto's maken al duidelijk dat ook het design stevig wat aandacht kreeg. Zo werden de behuizing en bronselectieknop op de voorzijde geheel uit geanodiseerd aluminium opgetrokken, terwijl ook het frontpaneel en de andere bedieningselementen volledg uit metaal zijn gemaakt.

Sennheiser belooft alvast dat de HDVD 800 een perfecte match is voor de hoofdtelefoons uit eigen huis, al kan je hem natuurlijk net zo goed met koptelefoons van andere merken gebruiken.

Hoeveel euro Sennheiser verlangt in ruil voor dit pronkstukje is nog niet bekend. Wel geweten is dat de HDVD 800 vanaf september beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.