Mobile

Grote Android-update voor Spotify

Er is een grote update voor de Android-app van Spotify verschenen. De app krijgt onder meer een extreme streamingmodus, net zoals de app voor de iPhone en iPad. 

Tot voor kort was het enkel mogelijk om muziek via de Android-app te streamen of te downloaden voor offline gebruik aan 96 of 160 Kbps. Daar komt nu een optie bij om muziek gecodeerd aan 320 Kbps af te halen. Interessant voor puristen, wel oppassen dat je dit niet via een 3G-verbinding doet. Anders kan de rekening aardig de pan uitschieten.

De update maakt de app ook helemaal klaar voor Android 4.0 Ice-cream sandwich. De Spotify-app werkte wel onder de nieuwste versie van Android, maar nu is het er helemaal voor geoptimaliseerd en versneld. Zo kan je nu via een widget Spotify bedienen vanuit het lockscherm.

De app bevat ook een aantal andere nieuwigheden. Zo is er eindelijk ondersteuning voor afspeellijsten die in folder georganiseerd zijn en krijg je nu suggesties over vergelijkbare artiesten te zien. Dat laatste is totaal nieuw op Spotify via op een mobiel toestel.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.