Beeld

Cloud-gaming op Smart TV bij Samsung en LG

Smart TV platformen: je kijkt er Video On Demand mee, en twittert tijdens die geweldige aflevering van The Big Bang Theory (tip: tijdens allemaal dus). Maar wie weet speel je er binnenkort ook echte games op.

En als het aan Samsung en LG ligt zullen dat geen nieuwe versies van sudoku, poker, of andere eenvoudige games zijn, maar wel degelijk grote 'AAA' titels. Denk bijvoorbeeld aan 'Mass Effect 3', 'The Witcher 2' of 'Fifa Soccer 12'. En wat sterker is, dat zal allemaal kunnen zonder de aankoop van een spelconsole, dankzij de magie van de 'cloud'. Samsung kondigde op E3 een samenwerking aan met Gaikai. LG kondigde Onlive aan als partner, al toonde het in januari op CES ook dat het al samenwerkt met Gaikai.

Gaikai en Onlive zijn 'cloud-gaming' diensten. Het spel draait op de servers van de 'cloud-gaming' dienst en wordt via het internet naar je televisie gestreamed. Een lokale installatie zoals dat nodig is op je pc of spelconsole is dus overbodig. Bediening doe je met een USB-gamepad zoals de Logitech 310/510/710. Dat ziet er allemaal geweldig uit, maar helaas zal al dit leuks niet op alle televisies beschikbaar zijn. Samsung's aanbod van Gaikai komt naar de 2012 7000 en hoger reeksen. LG's samenwerking met OnLive is voorlopig beperkt tot hun Google TV. 

Voorlopig zijn de diensten overigens ook enkel in de V.S. beschikbaar. Probeer het zelf eens uit op de site van Gaikai in afwachting van verder nieuws. Of bekijk een voorsmaakje in het onderstaande filmpje.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.