Mobile

Gitaar met ingebouwde iPad


Een van de gekste producten op CES is de iAxe for iPad van Behringer. Het is een volwaardige gitaar zonder snaren, maar wel met ingebouwde iPad. Desgewenst kan je nog een extra iPhone of iPod Touch vastklemmen aan de hals van het… ex-snaarinstrument.


De iPad past in een gleuf in de body van de gitaar, ongeveer op de plaats waar je normaal de snaren zou strummen en de gitaarelementen zouden geplaatst worden. Snaren zijn er dus niet, maar op de iPad draai je een speciale app die virtuele snaren op het scherm van de tablet toont. Je strumt dus niet, maar drukt op het scherm.

Volgens Behringer is de iAxe bedoeld voor mensen die fan zijn van games als Guitar Hero, maar nog niet klaar zijn voor een echt muziekinstrument. Het klinkt wat als een gekke redenering, maar door deze iPad-gitaar zou de overstap van het ene naar het andere gemakkelijker verlopen. 

Aan de kop van de gitaar is een tweede dock voorzien voor een iPod Touch of iPhone. Hierop kan de gitarist noten of zanglijnen laten verschijnen. De apps die bij iAxe horen gaan overigens verder dan gewoon gitaren simuleren; je kan ook andere instrumenten bedienen.

Over de prijs van deze ersatzgitaar is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.