Geluid

Philips breidt Fidelio-lijn verder uit

De Nederlandse elektronicareus Philips stelt twee nieuwe luidsprekers voor binnen de Fidelio-serie: de AD7050W SoundAvia en de SoundSphere DS6800W. Beide modellen zijn AirPlay-compatibel.

Hierdoor profileert Philips zich verder als een van de meest fervente aanhangers van de Apple-toepassing voor het draadloos streamen van muziek.

Volwaardige speaker
Enerzijds werd de AD7050W SoundAvia voorgesteld. Hoewel het design ervan compact blijft, is dit een grotere versie van de SoundAvia AD7000W, die vorig jaar in beperkte oplage werd uitgebracht in Groot-Brittannië. Net als bij de ringvormige Soundring DS3880W die op de beurs overigens een onderscheiding kreeg in de categorie ‘audio componenten’) gaat het hier om een volwaardige speaker, zonder ingebouwd docking station. Een USB-poort zorgt er wel voor dat je iDevice kan worden opgeladen tijdens het streamen van muziek.

Zwevende tweeters behouden
Anderzijds is er de SoundSphere DS6800W. Dit is de kleinere versie van de DS9800W-versie, die eveneens gebruikmaakt van de AirPlay-technologie. Het karakteristieke design, met de ‘zwevende’ tweeters, blijft dus behouden. Men houdt bovendien ook vast aan de gekende SoundCurve-technologie, die garant zou moeten staan voor een helder geluid.

Naast het verschil in formaat – dat gepaard gaat met een halvering van de totale output naar 50 watt – verschilt deze uitvoering van zijn voorganger doordat het geen apart docking station bevat. Net als bij de SoundAvia is het via de USB-poort wel nog steeds mogelijk om je Apple toestel op te laden terwijl je muziek aan het streamen bent.

Overigens werd er ook een ‘limited edition’ van de grotere DS9800W voorgesteld. Deze beperkte oplage van 500 stuks is afgewerkt met hout en zal een derde meer kosten dan de originele versie.

Aparte app
Om deze nieuwe speakers optimaal te benutten, kan de aparte Fidelio-app gedownload worden. Op die manier krijgt men toegang tot verschillende duizenden internetradiozenders, weerberichten, geavanceerde geluidsinstellingen en een wekkerfunctie.

Beide modellen zullen vanaf maart/april in de winkel liggen. De AD7050W SoundAvia zou 330 dollar gaan kosten. Voor de SoundSphere DS6800W betaal je in de VS 500 dollar. Een Europese richtprijs is voorlopig nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.