Geluid

Ook Pure springt op AirPlay-trein


Op CES kondigde de Britse fabrikant Pure een eerste toestel aan dat compatibel is met Apple's AirPlay-technologie. Ook een vernieuwde versie van de Sensia-radio passeerde de revue.

Verschillende bedrijven brachten al toestellen op de markt die compatibel zijn met de AirPlay-technologie van Apple. Die maakt het mogelijk om muziek draadloos te streamen vanaf je Apple-toestel. Na verschillende conventionele iPod-docks te hebben geproduceerd, acht dus ook Pure zich nu klaar om deze technologie in zijn producten te integreren.

Scherpe prijs
De Britse fabrikant wil zich met de Contour 200i Air van bij het begin van het AirPlay-avontuur kennelijk onderscheiden door bewust te opteren voor opvallend design in combinatie met een aantrekkelijk prijs. Wat dat laatste betreft, hoorden we geruchten de ronde doen van respectievelijke 330 US dollar en 200 Britse pond.

De Contour 200i Air levert een output van 2 x 18 watt, wat vrij behoorlijk is voor een dergelijk toestel in zijn prijscategorie. Naast het draadloos streamen, kan het toestel ook gewoon gebruikt worden als klassiek docking station, waar je een iPod, iPhone of iPad kan op aansluiten en opladen.

 


 

Tijdens het opladen kan de bijgeleverde afstandbediening worden gebruikt zoals bij een conventioneel docking station. Het toestel kan eveneens aan een home entertainment-systeem en aan andere MP3-spelers dan de iPod gekoppeld worden.

Innerlijke metamorfose voor Sensia
Naast dit AirPlay-toestel bracht Pure nog meer nieuws. Het bedrijf stak namelijk zijn bestaande Sensia-radio in een nieuw jasje, met als resultaat de Sensia 200D Connect. Ondanks de uiterlijke overeenkomsten, werden er binnenin toch heel wat veranderingen doorgevoerd.

Zo werd de touchscreen-interface naar eigen zeggen verbeterd en werd het gebruiksgemak verder verhoogd door een aantal bedieningsknoppen aan het toestel toe te voegen. Het vernieuwde model laat je bovendien toe om digitale- of internetradio op te nemen op een USB-stick.

Ook op audiovlak ging de Sensia er volgens Pure op vooruit. Het digitaal tunen van de klasse-D versterkers moet voor een verbeterde scheiding zorgen van het stereogeluid en een klank die zonder problemen een kamer kan vullen. De output bedraagt 2 x 25 watt.

 


 

Maar de Sensia 200D Connect is niet enkel een internetradio. Zoals andere producten van Pure, kan het toestel eveneens gebruikt worden om draadloos muziek te streamen via een Wi-Fi-verbinding. Een FM-tuner en een ingebouwde wekker maken het geheel compleet.

Zowel de Contour 200i Air als de Sensia 200D Connect maken in het voorjaar hun opwachting op de Britse en Amerikaanse markt. Over releasedata en prijzen voor de Europese markt zijn er echter nog geen gegevens beschikbaar.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.