Geluid

Soundbar verschijnt op het menu bij Bose


Twee nieuwe producten van Bose sturen het Amerikaanse bedrijf in een nieuwe richting. Het staat bekend voor zijn kleine satellietspeakertjes, maar komt nu met een grote soundbar. Die heeft een paar interessante eigenschappen.


Technisch gesproken introduceert Bose niet één, maar twee nieuwe soundbars. Alhoewel, de verschillen tussen de twee situeren zich eerder op de vlak van de meegeleverde extra’s, niet op technisch vlak. De soundbar bij het Lifestyle 135-systeem en het CineMate 1 SR-systeem zijn min of meer dezelfde, maar bij het eerste levert Bose een mediaconcole. Bij de CineMate 1 SR is er een enkele verbinding naar de tv. Externe bronnen, zoals een Blu-ray-speler, hang je dus rechtstreeks aan het televisietoestel.

De soundbar gebruikt Boses PhaseGuide om een pseudo-surroundgevoel te creëren, een techniek die de fabrikant eerder al inbouwde in hun VideoWave-televisie met ingebouwde home entertainmentsysteem.

Een vrij unieke eigenschap van de Bose-soundbar is dat je hem kunt omhoog hangen onder een scherm of plat neerleggen voor een televisie. De FlexMount-technologie compenseert voor het feit dat de luidsprekers in het tweede scenario naar boven blazen, in plaats van naar de kijker. Afgaande op een korte luistertest tijdens een demo slaagt FlexMount er wel in dit te doen – al is een meer uitgebreide test nodig om er echt sluitend uitspraak over te doen.

Hangen en plat

Beide systemen worden geleverd met een compacte Acoustimass-basmodule die draadloos met de mediaconsole van de Lifestyle 135 of de soundbar van de CineMate 1 SR in verbinding staat. Dat gebeurt via 2,4 GHz – een frequentie die ook door WiFi, Bluetooth en andere draadloze technologieën wordt gebruikt. Volgens Bose is er echter weinig kans op storen, en kan er in een noodgeval een kabel worden gelegd.

De Lifestyle 135 en CineMate 1 SR zijn geen goedkope oplossingen. Het eerste zal je net geen 2.700 euro kosten, terwijl aan het tweede een prijskaartje van 1.499 euro bengelt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.