Beeld

Sony SMP-N200 mediaspeler brengt internet op tv

Met de SMP-N200 haal je op eenvoudige manier internet-content in huis voor je televisie. Maar om mee te kunnen in het huidige aanbod moet de mediaspeler ook iets te bieden hebben.

Heb je al een Full HD-televisie en/of Blu-ray-speler in huis maar is geen van beide voorzien van internetfunctionaliteit? Dan biedt deze Sony mediaspeler een oplossing. De kleine SMP-N200 verbindt zich draadloos met je thuisnetwerk en geeft op die manier toegang tot allerlei mogelijkheden op internet.

Met de ingebouwde webbrowser bezoek je je favoriete websites. Helaas vermelden de specificaties wel dat video- en muziekcontent op webpagina’s niet werkt. Maar niet getreurd, je kan wel naar hartenlust gebruik maken van Facebook en Twitter.

En dan is er nog het Sony Entertainment Netwerk (SEN), dat toegang biedt tot tien miljoen songs en een enorme keuze films, zelfs in HD en/of 3D. Wanneer deze diensten in België of Nederland beschikbaar zullen worden is helaas nog niet duidelijk.

Gelijkenissen met voorganger
Afgezien van de webbrowser en de toegang tot SEN lijkt de SMP-N200 in elk geval erg op Sony’s vorige mediaspeler, de SMP-N100. Die schoot naar onze mening sterk te kort als het op mediaondersteuning aankwam. Een blik in de handleiding van de nieuwkomer doet ons vrezen dat er op dat vlak niet veel veranderd is, want ook nu blijkt de ondersteuning erg beperkt. Het is afwachten of de speler met die beperkingen kan opboksen tegen de competitie.

De speler pikt alleszins wel content op die je via USB of DLNA aanbiedt. Je smartphone of tablet kan je met een app omtoveren tot afstandsbediening. Wie ook over de nieuwe S-tablet van Sony beschikt, kan content van de tablet met één vingerbeweging naar de SMP-N200 ‘werpen’.

De Sony SMP-N200 is beschikbaar vanaf oktober 2011 en zal 100 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.