Beeld

Sony BDP-S185 Blu-ray-speler voor 100 euro

De aankoopprijs is geen excuus meer om de aankoop van een Blu-ray-speler uit te stellen. Bij Sony speel je voor 100 euro niet alleen Blu-ray’s af, maar blaas je ook je dvd-collectie nieuw leven in en krijg je er nog internetvideo bovenop.

De BDP-S185 is Sony’s jongste Blu-ray-speler. De Japanse fabrikant onderlijnt met dit toestel dat je voor 100 euro al een erg flink uitgeruste speler op de kop kan tikken. Uiteraard speelt hij Blu-ray-schijven af (geen 3D-varianten), maar ook je dvd’s worden naar Full HD-resolutie gebracht voor maximaal detail. Zoals de meeste spelers kan de BDP-S185 ook overweg met allerlei (her)schrijfbare schijfjes. SACD, toch een typisch extraatje op heel wat Sony-spelers, vinden we niet terug in de specificaties.

Ook als mediaspeler moet deze instapper zijn mannetje staan. Via USB (of cd, dvd of bd) kan je foto-, muziek- en videobestanden aanleveren. De specificaties laten een redelijke formaatondersteuning uitschijnen, maar enkel een test kan dat bevestigen.

De speler is ook uitgerust met een netwerkaansluiting en kan dus van alle BD-Live content gebruikmaken. Daarbovenop krijg je ook nog toegang tot Bravia Internet Video (YouTube en andere) en via het Sony Entertainment Netwerk stream je video-on-demand blockbusters en klassieke films. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer het Sony Entertainment Netwerk beschikbaar wordt in België en Nederland.

Ondanks de aanwezigheid van een netwerkaansluiting lijkt de BDP-S185 niet over DLNA-mogelijkheden te beschikken.

De speler is verkrijgbaar in zwart (BDP-S185) en zilver (BDP-S186), is met zijn 29 cm breedte compacter dan een gemiddelde speler en verbruikt nauwelijks 10 watt.
De leverdatum is nog niet bekend, net als de exacte prijs.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.