Geluid

Drie keer home cinema met Blu-ray bij Teufel

Helder in beeld en geluid: dat is de belofte die de Berlijnse audiospecialist Teufel waar wil maken met drie nieuwe home-cinemasystemen met Blu-ray.

Teufel zet een Blu-ray offensief in met drie nieuwe alles-in-één systemen die voorzien zijn van een Blu-ray-speler: de Impaq 300, Impaq 310 en Impaq 3100. De drie systemen onderscheiden zich van elkaar door hun afwijkende luidsprekerconfiguratie.

Voor liefhebbers van 2.1-sets is er de Impaq 300, die door Teufel naar voor wordt geschoven als kleine broer van de Impaq 3000 – een bestseller in het aanbod van de Duitse fabrikant. Centraal staat een receiver die over een Blu-ray-speler, surround-decoders en een FM-radio beschikt.

Een geïntegreerde driekanaalsversterker met 200 watt vermogen verzorgt de aansturing van de speciaal op de versterker afgestemde speakers – twee microsatellieten – en sub. Die laatste is voorzien van een 200 millimeter grote woofer.

Digitale bestanden kunnen worden uitgelezen vanaf Blu-ray of dvd, of van een usb-stick of mp3-speler die op de usb-aansluiting wordt ingeplugd. Voor randapparatuur zijn er twee stereo-ingangen aanwezig en twee digitale uitgangen, aangevuld met een HDMI-uitgang, component video en composiet video.

Via de optionele iTeufel-dock kan ook een iPod of iPhone z’n ding doen met de Impaq 300. Tot slot is er ook een ethernetaansluiting aanwezig, die voor extra BD-content en updates wordt aangewend.

De Impaq 300 komt volgens Teufel het best tot zijn recht in ruimtes tot 25 vierkante meter en is per direct beschikbaar voor 599 euro via de webshop van Teufel.

Twee versies met zuilluidsprekers
De Impaq 310 borduurt voort op hetzelfde thema als de Impaq 300. Hij heeft exact dezelfde specs als de 300, maar ruilt de kleine satellietspeakers in voor zuilluidsprekers. Die upgrade kost je 100 euro meer, wat het prijskaartje op 699 euro brengt.

Ook de nieuwe Impaq 3000 is voorzien van zuilluidsprekers, maar mikt hoger dan de 300 en 310. De Impaq 3000 is immers een volwaardig 5.1-systeem dat gebaseerd is op de succesvolle Impaq 3000 van Teufel. De kleine satellietspeakertjes van die laatste worden echter vervangen door vier hoogwaardige zuilluidsprekers. Officiële prijs: 999 euro.

Teufel laat overigens weten dat alle bestellingen die tot en met 7 september 2011 binnenlopen gratis worden verstuurd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.