Geluid

Sharp stereosets op maat van iPod

Met de XL-HF201 en XL-HF151 stelt Sharp twee stereosets voor op maat van de iPod. Voor de iPad hebben ze een ruggensteuntje in petto.

De nieuwe stereosystemen van Sharp hebben de looks van een mini- of microketen, maar met een aangekondigde adviesprijs van ongeveer 180 en 230 euro zitten ze ook in het vaarwater van heel wat iPod-speakerdocks.

Via het geïntegreerde docking station op de bovenkant kunnen ze deuntjes weergeven vanaf een iPod of iPhone, en danzkij de usb-aansluiting op de voorzijde vind ook de iPad een plaatsje op de XL-HF201 en XL-HF151.

Speciaal voor de iPad levert Sharp meteen ook een steun mee, waarin die laatste zowel horizontaal als verticaal opgesteld kan worden. De usb-poort is verder ook compatibel met andere spelers en usb-geheugensticks.

Meer dan iPod en iPad
Je hoeft het gelukkig niet alleen bij muziek vanaf mobiele spelers te houden, want ook een FM-radiotuner met RDS en cd-speler zijn aanwezig op beide toestellen.

Een tweemaal 50 watt (XL-HF201) of tweemaal 15 watt (XL-HF151) krachtige ingebouwde versterker voorziet het geheel van power, twee losse tweeweg stereospeakers zorgen voor de weergave. Bij de XL-HF201 zijn de luidsprekers trouwens voorzien van dometweeters.

Met de voorgeprogrammeerde equaliser en een afzonderlijke regeling voor de treble en bas kan je het geluid desgewenst aan je eigen voorkeur aanpassen.

Vanaf juni
De Sharp XL-HF201 en XL-HF151 zijn beide beschikbaar in een zilverkleurige of zwarte uitvoering, en worden tegen juni 2011 bij de dealers verwacht.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.