Geluid

Sennheiser combineert hifi met draadloos

Hoofdtelefoonfabrikant Sennheiser lanceert op IFA de RS220. Een hifihoofdtelefoon, luidt het, maar dan wel eentje zonder draden. Niet meteen een combinatie die doorgaans veel vertrouwen inboezemt bij audiofielen.

De RS220 pocht met een frequentierespons van 19 tot 20.000 Hz. Een zeer volledige frequentiespectrum dus. Volgens een Sennheiser-vertegenwoordiger kan de RS220 zich gerust meten met de HD 650, op de exclusieve HD800 na de beste audiofiele hoofdtelefoon met kabel van het merk.

Bijzonder is dat het basisstation van de RS220 beschikt over verschillende soorten ingangen, gaande van analoge tot optische en coaxiale digitale inputs.

Het draadloos versturen van de audio gebeurt op de 2,4 GHz frequentieband, een stukje spectrum dat ook door WiFi, Bluetooth en andere draadloze technologieën wordt ingenomen. Toch zou het audiosignaal dankzij een breedspectrumtechniek daar weinig last van hebben. Als dat klopt zou dat indrukwekkend zijn, vooral omdat in tegenstelling tot bij goedkopere draadloze hoofdtelefoons het geluid niet gecomprimeerd wordt.

De prijs van de RS220 kon Sennheiser ons nog niet vertellen, maar het zou vanaf eind september beschikbaar zijn. Overigens kunnen er twee hoofdtelefoonunits aan één basisstation gekoppeld worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.