Beeld

2D-naar-3D-convertor in 3D-projector van Epson

Epson heeft lang gewacht om zijn 3D-projectors op de markt te gooien. Op IFA hebben ze eindelijk te kennen gegeven dat ze volop voor 3D gaan, en hoe!

De Epson EH-TW9000 moet het vlaggenschip worden van Epson. Het gaat om een ware krachtpatser die de laatste nieuwe 3D-functies bundelt in een projector. De meest opvallende nieuwe feature is ongetwijfeld de 2D-naar-3D-convertor, zoals we al meer in tv’s hebben gezien.

Voorlopig hebben we die functie nog niet kunnen beoordelen, maar Epson belooft een nooit geziene diepte en scherpte. Een toekomstige test zal moeten uitmaken of ze hun beloften kunnen waarmaken.

480 Herz
Om 3D-beelden zo goed mogelijk over te brengen op het scherm, werkt de EH-TW9000 op 480 Hz met het oog op zo weinig mogelijk crosstalk. Het resultaat is een relatief scherp beeld dat niet vermoeiend is voor de ogen. Zeker de illusie van voorwerpen die op je af lijken te komen, blijft in de meeste gevallen scherp ogen.

Om niet teveel van het kleurcontrast te verliezen met de 3D-brilletjes, heeft Epson het aantal lumen opgekrikt tot 2.400 met een contrastratio van 200.000:1. Vooral dat laatste is een sterk cijfer. De demo die we op IFA voorgeschoteld kregen toonde ook daadwerkelijk heel levendige beelden, van diepzwart tot puur wit.

HDMI wordt draadloos
De EH-TW9000 laat zich gemakkelijk plaatsen dankzij een zoom van 2,1x. Als toetje presenteert Epson wireless HDMI op zijn nieuwe projectoren. Een HDMI 1.4-signaal kan draadloos worden verstuurd als je voor een projector kiest met een typenummer dat achteraan eindigt op een W.

De Epson EH-TW9000 verschijnt in november in de winkel, met een vermoedelijke adviesverkoopprijs van 2.700 euro. Van de versie met draadloze HDMI is nog geen prijs bekend. Elk pakket bevat overigens twee actieve 3D-brillen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.