Mobile

Samsung haalt tablet weg uit IFA-stand


Samsung heeft zijn Galaxy Tab 7.7 weggehaald van de IFA-beurs. De verwijdering komt er nadat Apple via de rechtbank een verbod op verkoop en marketing van het toestel heeft verkregen.

Het toestel is een kleinere versie van de Galaxy Tab 10.1 (het getal verwijst naar de schermgrootte in inch), waarop eerder al een verkoopverbod gold in Duitsland. Volgens nieuwsdienst Bloomberg stond het toestel vrijdag nog op IFA met een sticker ‘niet te koop in Duitsland’. Maar Apple heeft via juridische weg ook het tonen van het toestel deels kunnen beletten.

“Samsung respecteert de beslissing van het hof”, zegt Samsung-woordvoerder James Chung tegenover het persagentschap. Al vindt het bedrijf het jammer dat de beslissing “de keuze van de consument in Duitsland sterk beperkt”. Apple geeft geen commentaar.

iPad gekopieerd?
Apple beweert dat de Galaxy Tab het ontwerp en technologie van de iPad heeft gekopieerd. Samsung ontkent dat en beide bedrijven hebben intussen elkaar aangeklaagd hiervoor.

In die strijd is Apple er vorige maand in geslaagd om een verkoop- en marketingverbod te verkrijgen voor de Samsung Galaxy Tab 10.1. Eerst gold die voor bijna alle Europese landen, later werd dit beperkt tot alleen Duitsland omdat de rechtbank naar eigen zeggen geen jurisdictie had in andere landen.

Met een tweede uitspraak wordt nu ook het verkopen en zelfs het tonen van de 7,7 inch-versie verboden voor Samsung.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.