Beeld

Review: Western Digital WDTV Live HD

De WD TV Live is een pure streamer; er is dus geen mogelijkheid om een harde schijf in te bouwen. Dit resulteert wel in een uiterst aantrekkelijk prijskaartje. Je kan echter wel een USB-schijf aansluiten, waarbij het apparaat een mediabibliotheek aanlegt aan de hand van de tags in de mediabestanden.

Als netwerkapparaat is de TV Live niet beperkt tot het weergeven van bestanden in netwerkshares, maar kan het ook verbinding maken met een mediaserver, YouTube en Flickr. Andere online videodiensten waren in het begin van onze test nog niet aanwezig, maar aan het eind van onze testperiode bracht een firmware-update daar verandering in. Sinds kort staan ook Facebook, Pandora, Live365, Mediafly, Deezer, Flingo en Accuweather ter beschikking.

De interface hanteert een carrouselsysteem, een systeem waar we niet echt een voorstander van zijn. Bovendien moet je in het hoofdmenu aangeven welk mediatype – audio, video of foto – weergegeven moet worden. Navigeren naar een netwerkmap, en daar krijg je wel een lijst van alle mediabestanden te zien.

Desondanks blijkt de grootste beperkende factor het gebruikscomfort van de piepkleine afstandsbediening. Voor veel handelingen die op andere spelers maar een druk op de knop vereisen, moeten we hier een menu induiken, bijvoorbeeld voor het wijzigen van ondertitels of audiosporen.

Enkel op WMA Pro-bestanden, AAC-bestanden uit de iTunes Store en ondertitels in het subformaat bijt de WD TV Live zijn tanden stuk.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.