Beeld

Review: QNAP NMP-1000P

QNAP heeft vooral naam gemaakt met netwerkopslagapparaten, en dat is ook duidelijk merkbaar aan deze NMP-1000.

Naast een mediaspeler is dit toestel ook een NAS voor je thuiswerk, maar om daar optimaal gebruik van te maken installeer je best eerst even een interne harde schijf in het toestel. Ook zonder harde schijf is de NMP-1000 goed bruikbaar, want hij kan via twee USB-poorten informatie lezen van verwisselbare media, en bovendien ook verbinding maken met gedeelde netwerkmappen.

Het toestel beschikt verder over twee eSATA-poorten: één om te verbinden met de computer en één om een externe schijf aan te sluiten.

Wat mediaformaten betreft, kan de NMP-1000P overweg met zowat alle codecs, containers en ondertitelformaten die je ertegenaan gooit.

De interface oogt fraai en overzichtelijk, en laat zich ook gemakkelijk navigeren. De gebruikelijk webdiensten zoals YouTube en Flickr zijn aanwezig en functioneel, maar hadden iets beter uitgewerkt kunnen worden.

Hoewel we testten met de laatste firmwareversie, stuitten we toch op een irritant bugje. Het veranderen van de geluidsmodule resulteert regelmatig in het volledig wegvallen van de audio.

Een kaartlezer en een USB-poort aan de voorzijde zouden het toestel compleet gemaakt hebben.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.