Mobile

Preview: Archos 32 Internet Tablet

De Archos 32 Internet Tablet arriveerde nét te laat op de redactie om de deadline van FWD Magazine 35 te halen. Maar geen nood: intussen hebben we een weekje doorgebracht met de Archos, en kunnen we alvast onze eerste indrukken delen. De volledige test lees je in de volgende editie van FWD Magazine.
 

Bij een toestel dat de woorden ‘Internet Tablet’ in z’n naam draagt, denken we in eerste instantie aan toestellen zoals de onvermijdelijke iPad van Apple en de iets kleinere Samsung Galaxy Tab.

De Archos 32 sluit niet echt aan bij die toestellen, want hij is zelfs nog wat kleiner dan een modale smartphone.of een iPod Touch. De schermgrootte van 3,2 inch diagonaal (vandaar de ’32’ in de naam) ligt dan ook eerder in lijn met een smartphone uit het instapsegment.

Ook het prijskaartje gaat die richting uit: voor de Archos 32 Internet Tablet betaal je 149,99 euro, een bedrag dat je recht geeft op een geheugencapaciteit van acht gigabyte.
 

Internet en media
Het ‘Internet’-deel uit z’n benaming maakt de Archos 32 wel volledig waar. Dit kleine toestelletje draait immers op Android (versie 2.2, na een update), een besturingssysteem dat we vooral van smartphones kennen.

Met die laatste heeft hij dan ook heel wat gemeen, want hij biedt haast alle mogelijkheden van een budgetsmartphone – alleen een belfunctie en een mobiele dataverbinding ontbreken. 

Oké, er zijn nog wel meer hoekjes afgesneden met het oog op een scherpe prijs, maar alleen het ontbreken van een capacitief scherm (de 32 heeft een resistief display) en een luidspreker vonden we tot nu toe een echt gemis, en dan met name bij het bekijken van filmpjes.

Want vergis je niet: de Archos 32 is bovenal een degelijke mediaspeler. Hij biedt ondersteuning voor nagenoeg alle relevante video- en audiocodecs, en als extraatje is hij ook uPnP-compatibel. Je kan dus ook bestanden naar de Archos streamen over je thuisnetwerk.

Apps
De Android-achtergrond brengt natuurlijk nog een andere leuke feature met zich mee: apps. Net als op een smartphone of iPod Touch, kan je op de Archos 32 Internet Tablet kleine applicaties installeren die de mogelijkheden van het toestel enorm uitbreiden.

Waar Apple z’n App Store heeft voor de aanschaf van die miniprogramma’s, verwijst Android je normaal gezien door naar de Android Market. Maar niet bij deze Archos: de Franse fabrikant gebruikt een eigen ‘markt’, AppsLib genaamd. Natuurlijk kan je ook bij andere aanbieders voor apps gaan shoppen.

Het aanbod is op het eerste zicht best oké – zeker in multimediaopzicht. Een pluspunt is dat het overgrote deel van deze apps gratis zijn, een nadeel is dat ze kwalitatief van een minder hoog niveau zijn dan bij Apple.

We gaan ons de komende weken wat verder verdiepen in dit aanbod en voelen dan ook de andere mogelijkheden van deze kleine alleskunner aan de tand. Onze bevindingen lees je in FWD Magazine 36, vanaf 10 mei in de kiosk.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.