Mobile

Nieuwtjes over de iPhone 5

De iPhone 5 heeft dezelfde processor als de iPad 2, een herzien antennedesign, een groter scherm en krijgt dan toch NFC-ondersteuning. Dat beweert een Chinese krant.

De Appleblog GadgetsDNA bericht op basis van de zakelijke krant China Times dat er al vroege versies van de iPhone 5 van de band rollen. Die zal volgens de laatste berichten rond juli in de winkels liggen. 

De iPhone 5 zou uiterlijk niet veel verschillen van zijn voorganger, maar heeft wel een scherm dat met een diagonaal van vier duim een halve inch groter is.


Groter scherm tot aan de rand
Apple zou dit grotere scherm in het ontwerp van de iPhone 4 kunnen proppen door de randen van het scherm tot aan de zijkanten van het toestel te laten lopen. Een Chinese verkoopsite publiceerde eind vorige maand nog foto’s van een vermeend iPhone 5-scherm met een diagonaal van vier inch.

GadgetsDNA meent ook te weten dat de glazen achterkant van de iPhone 4 in zijn opvolger vervangen wordt door een metalen plaat. En in tegenstelling tot eerdere berichten zou de nieuwe iPhone dan toch ondersteuning krijgen voor draadloos betalen met NFC-technologie.


A5-processor
Het gerucht over de A5-processor stak de kop op toen de iPad 2 begin deze maand gelanceerd werd. Firmwarehackers namen het nieuwe iOS 4.3 onder de loep en ontdekten verwijzingen in de code naar een nog onbekende telg uit de iPhone-familie die gebruikmaakt van de nieuwe A5-processor.

Dat Apple het antenneontwerp van de iPhone 5 gaat herzien, ligt voor de hand. Bij de lancering kwam de iPhone 4 in een slecht daglicht te staan door diverse berichten over ontvangstproblemen die veroorzaakt werden doordat de metalen band rond de smartphone als antenne dubbelt. In de CDMA-versie van de iPhone 4 die de Amerikaanse operator Verizon begin dit jaar onthulde, zette Apple zijn foutje al recht.


Apple-fabriek gepland in Brazilië
Naast nieuwtjes over de iPhone 5 komt China Times met het nieuws dat Foxconn, de Taiwanese hardwarefabrikant die in opdracht van grote technologiebedrijven werkt, in 2013 een fabriek wil openen in Sao Paulo, Brazilië. Daar zal uitsluitend hardware van Apple gemaakt worden.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.