Geluid

Carot One: niet van een kleintje vervaard

De knaloranje Carot One heeft z’n naam alvast niet gestolen. In het kleine kastje gaat echter een verrassende hoeveelheid functionaliteit schuil.

De Carot One is een piepklein toestelletje, ontworpen en gebouw in Italië. Ondanks de minuscule afmetingen (amper 76 millimeter breed, 60 millimeter hoog en 100 millimeter diep!) combineert het drie functies: een buizenvoorversterker, hoofdtelefoonversterker en klasse-D eindversterker.

Het gaat trouwens om een ‘echte’ voor- en eindversterker die alleen door het voor en achterpaneel met elkaar zijn verbonden. Ze hebben dus allebei een eigen voeding en worden via een aparte (meegeleverde) minikabel met elkaar verbonden.

De knaloranje Carot One is voorzien van een twee stereo-ingangen: een 3,5 millimeter jack op de voorzijde en een cinch-aansluiting op de achterzijde. Een hoofdtelefoonaansluiting en luidsprekerbindingposts completeren de aansluitingen.

Meer dan looks alleen
Naast het in het oog springend design – een oranje geanodiseerde behuizing met blauwe buisverlichting zie je tenslotte niet iedere dag – is de Carot One ook een technische tour-de-force.

Dit Italiaanse ukje mag je dus ook op muzikaal vlak serieus nemen, dankzij de combinatie van een geavanceerde klasse-D versterker (Tripath TA20424) en een audiofiele buizenvoorsterker.

Inzetgebied
"Waarvoor gebruik je zo’n miniversterkertje?", vraag je je misschien af. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor te bedenken. Je kan hem bijvoorbeeld inzetten naast je desktopcomputer of als tweede set in een vrije ruimte in huis, bijvoorbeeld in combinatie met een iPod of cd-speler.

Het beperkte vermogen van 15 watt per kanaal (bij 4 Ohm) legt natuurlijk wel enkele beperkingen op in de luidprekerkeuze, maar in combinatie met niet al te grote speakers stelt importeur More Music alvast een verbazend volwassen sound in het vooruitzicht.

De Carot One is beschikbaar voor 290 euro. Meer informatie, een downloadbare brochure en technische details vind je op de website van More Music.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.