Redactie

Batman Returns

Christopher Nolan deed dat goed met zijn twee Batmanfilms: van de vorige, The Dark Knight, maakte hij zelfs een klein meesterwerk dat het genre van de superheldenflick een eindje oversteeg. Maar ooit was er een tijd toen de films rond de gevlederde niet eens een reboot nodig hadden.

Halvegare Tim Burton deed in 1989 eigenlijk al met zijn eerste Batmanfilm wat iedereen maar op rekening van Nolan blijft schrijven: de op dat moment nog maar pas heruitgevonden, duistere versie van het personage (dat ineens vriend en vijand verbaasde in de strip The Dark Knight Returns uit 1986) op het witte doek blazen.

Twee jaar later deed hij die oefening nog eens over in Batman Returns, waarin hij een amalgaam aan slechteriken uit de stripreeks tegenover zich krijgt. Danny DeVito als Penguin en Michelle Pfeiffer als Catwoman lopen zich dan ook kostelijk te amuseren in Batman Returns.

En wie in die dagen kloeg dat Michael Keaton misschien niet de beste keuze was als het titelpersonage, wist toen nog niet dat enkele jaren later de aardig miscaste Val Kilmer en (nog twee jaar later) George Clooney de boel compleet zouden verzieken.

Vrijdag 25 maart, VT4, 22u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.