Geluid

Momentum versterker doet hoofden draaien

Dan D’Agostino draait al een eeuwigheid mee in de audiowereld, maar voor z’n gelijknamig bedrijf is deze Momentum eindversterker pas het eerste product.

Dan D’Agostino is een echte ‘celebrity’ in de high-end audiowereld. Dat dankt hij niet alleen aan z’n goed in de mond liggende naam (een doorsnee schlagerzanger kan er een puntje aan zuigen), maar vooral aan z’n verleden als oprichter en voormalig ‘chief engineer’ van Krell Industries.

Hij bouwde door de jaren heen een benijdenswaardige reputatie op met z’n versterkerontwerpen, al zijn ook cd-speler en surround-processoren zijn de man niet vreemd.

Dan D’Agostino Master Audio Systems
Tegenwoordig staat D’Agostino aan de wieg van een nieuw bedrijf: Dan D’Agostino Master Audio Systems. Met de Momentum brengt het z’n eerste product op de markt, een monoblok eindversterker (klasse AB) die een plaats moet veroveren in het ultra high-end segment.

Een trendbreuk met het vroegere werk van D’Agostino is de relatief compacte, woonkamervriendelijk vormgeving van de Momentum, die bepaald niet conservatief gestyleerd is. Het onderscheidend design zou overigens geïnspireerd zijn op Zwitserse luxehorloges.
 

Koper…
Het zou de eerste versterker in z’n soort zijn die koperen zijkanten gebruikt, wat betere resultaten moet opleveren voor de warmteafvoer dan het gebruik van aluminium. En daarnaast ziet het er natuurlijk ook buitengewoon fraai uit.

Binnenin gaan maar liefst 28 transistoren schuil, die samen goed zijn voor een vermogen van 300 watt bij 8 Ohm, 600 watt bij 4 Ohm en een waanzinnige 1.200 watt bij 2 Ohm. Ondanks die bovengemiddeld stevige cijfers zou de Momentum amper 1 watt verbruiken in z’n standby-stand.

Later zou er ook nog een bijpassende voorversterker volgen.
 

Ook beschikbaar in België en Nederland
Voor meer technische gegevens kan je terecht op de website van Dan D’Agostino Master Audio Systems. De import van deze fraaie blikvanger verloopt via Durob Audio voor de gehele Benelux.

Hieronder vind je nog een filmpje waarin Dan D’Agostino toelichting geeft over z’n nieuwe geesteskind.

,

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.