Redactie

Workshop: Muziek streamen met Grooveshark

Van cd-schijfjes naar een digitale muziekcollectie op de harde schijf: op papier lijkt het een kleine stap, maar in de praktijk gaat het gebruiksgemak er met een reuzensprong op vooruit.

Met de gratis muziekdienst Grooveshark neem je een volgende sprong. Je hoeft voortaan zelfs geen muziekcollectie meer aan te leggen op je computer, maar put naar hartenlust uit de gigantische muziekbibliotheek die Grooveshark voor je in petto heeft op internet – helemaal legaal.

Zoeken verloopt vlot, de mogelijkheden zijn quasi onbegrensd en de geluidskwaliteit kan er bij de meeste tracks best mee door.

Waar wacht je nog op om het zelf even te proberen?

,

Software installeren is overbodig. Richt je webbrower gewoon op http://listen.grooveshark.com/ en maak kennis met de interface die je zal bijstaan bij je muzikale ontdekkingstochten op Grooveshark.

Met de knoppen op deze pagina ligt er een wereld met miljoenen songs voor het grijpen, volledig gratis en helemaal legaal.

Streaming met Grooveshark

 

,

Wie zo snel mogelijk wil proeven van het lekkers dat Grooveshark te bieden heeft, kan meteen op zoek gaan naar een titel of artiest via het grote zoekvak centraal op de homepage.

Dubbelklikken op een songtitel in de lijst stuurt de track naar je afspeellijst onderaan in beeld en start de track. Je laat je liever verrassen? Klik dan op Popular in de linkerkolom.

Streaming met Grooveshark

 

,

Klik je op de artiest of het album in de lijst met resultaten, dan krijg je alle songs te zien die daarvan beschikbaar zijn.

Met het plusje links naast de titels stuur je nog meer songs naar je afspeellijst. Een nieuwe zoekopdracht starten doe je met het vakje links bovenaan in beeld.

Streaming met Grooveshark

 

,

Laat je alles liever op je afkomen, maar hou je het wel graag bij je favoriete genre? Kies dan één van de oranjegekleurde links in het navigatievenster links in beeld om Grooveshark Radio te starten, of druk op de oranje knop in de navigatiebalk onderaan.

Ook hier kan je nummers pauzeren of skippen, en ze aan je favorieten- of afspeellijst toevoegen. Ideaal om nieuwe muziek te ontdekken!

,

Nog leuker wordt het met een eigen account. Ook die is gratis, met uitzondering van de VIP-accounts. Klik op Create an Account rechts bovenaan in beeld en vul de gevraagde gegevens in. Je kan nu vrienden uitnodigen of meteen verder gaan.

Probeer de mogelijkheden een keer uit: je muziekbibliotheek vul je met het plusje rechts van de titel; het hartje voegt een track toe aan je favorieten. Die songs vind je terug onder My Music in het navigatievenster links in beeld.

Streaming met Grooveshark

 

,

Als geregistreerd gebruiker kan je ook eigen afspeellijsten bewaren. Dat gaat het makkelijkst via Now Playing, in het navigatievenster links in beeld. Klik erop en versleep de nummers in de gewenste volgorde.

Klik op het pijltje bovenaan naast Add All, en kies voor Add to a Playlist. Geef de lijst een naam en je vindt hem voortaan links in het scherm onder Playlists. Bijkomende nummers toevoegen doe je met +Add gevolgd door Add to a Playlist.

Streaming met Grooveshark

 

,

Wie actief is op Facebook of Twitter, kan z’n favoriete songs en afspeellijsten ook via die social media delen met vrienden. Je kan Grooveshark zelfs linken aan je Facebook-account door in de linkerkolom op Connect to Facebook te klikken, of via e-mail een link naar songs naar vrienden versturen.

Ook andere Grooveshark-gebruikers volgen behoort tot de mogelijkheden, en wel via de tab Fans in het venster met zoekresultaten.

Streaming met Grooveshark

 

,

Creatieve geesten die zelf muziek maken, kunnen hun composities op de rest van de wereld loslaten met Grooveshark.

Daarvoor klik je in de linkerkolom op Upload, waarna een nieuw tabblad wordt geopend. Kies de map op je harde schijf waarin de bestanden opgeslagen zijn en volg de aanwijzingen op het scherm.

Streaming met Grooveshark

 

,

Voor drie dollar per maand word je VIP-lid van Grooveshark. Daarmee wordt Grooveshark volledig reclamevrij en krijg je sneller toegang tot nieuwe features. Maar een betalend lidmaatschap biedt nog meer voordelen…

  • Normaal gezien gebruik je Grooveshark via je webbrowser, waarbij Adobe Air de interface ondersteunt. VIP’s krijgen beschikking over een desktop app, die eenvoudig vanaf het bureaublad gestart kan worden.
  • VIP’s zijn niet langer gebonden aan hun vaste internetverbinding, maar kunnen ook onderweg van Grooveshark genieten met een mobile app voor mobiele telefoons. Die laat ook toe om afspeellijsten te synchroniseren.
  • Enkele beperkingen worden verlegd voor VIP’s. Betalende leden kunnen 1.000 in plaats van 200 nummers per afspeellijst bewaren, mogen een favorietenlijst van 5.000 tracks samenstellen, en kunnen maar liefst 50.000 songs toevoegen aan hun muziekbibliotheek.
     

Streaming met Grooveshark

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.