Geluid

M1-familie van Musical Fidelity uitgebreid

De compacte M1 Serie van de Britse stereospecialist Musical Fidelity krijgt er een gezinslid bij met het M1CDT cd-loopwerk.

Met de M1 Serie heeft Musical Fidelity een hit in huis. De componenten uit deze serie worden gekenmerkt door een stijlvol voorkomen en bescheiden afmetingen, met een breedte die amper de helft bedraagt van klassieke (19 inch) hificomponenten. Daarnaast blijven de prijzen relatief bescheiden en worden er naar het geluid toe amper compromissen gemaakt.

Die familietrekjes kenmerken ook de meest recente toevoeging aan de reeks: het M1CDT cd-loopwerk. Het gaat om een slot-loading cd-transport dat in de M1-serie plaatsneemt naast de M1HPA hoofdtelefoonversterker, de M1 DAC DA-converter en de M1CliC universal music controller.

Zoals het een cd-loopwerk betaamt heeft de M1CDT maar één doel: data perfect aflezen en doorgeven. Daarvoor gebruikt het toestel alleen hoogwaardige componenten, zoals het loopwerk en de laser. Maar ook de circuitlay-out en mechanische isolatie kregen speciale aandacht bij de ontwikkeling.

Wie de M1CDT combineert met de M1DAC (549 euro), kan dit duo zelfs volledig gebalanceerd inzetten.

Importeur Viertron laat weten dat de M1CDT binnenkort verkrijgbaar is bij de officiële dealers, met een aangekondigde adviesprijs van 799 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.