Geluid

ArtSound steekt multiroom in een nieuw jasje

ArtSound voorziet z’n meest gesofisticeerde audioverdeelsystemen – de ART 5.4 en ART 8.8 – van een nieuw jasje en nieuwe features.

ArtSound levert met de ART 5.4 en de ART 8.8 clevere multiroomoplossingen die je hele huis van muziek kunnen voorzien. Dat doen beide systemen door audiostromen naar verschillende ruimtes te sturen en de luidsprekers in die ruimtes aan te drijven. Het ART 5.4 audioverdeelsysteem verdeelt en heerst in maximaal vier ruimtes, de ART 8.8 verdubbelt dat aantal tot maar liefst acht zones.

Beide toestelen kunnen op verschillende geluidsbronnen aangesloten worden via de twee analoge ingangen en beschikken over twee FM-radiotuners. Daarnaast weten beide ART’s ook raad met een USB-toestel, SD-geheugenkaartjes en shared media.

Deze audioverdeelsystemen worden geleverd met een handige afstandsbediening die werkt volgens het ‘Zigbee’-principe. Die zorgt ervoor dat richten niet meer nodig is – het signaal wordt altijd perfect opgevangen.


Streaming audio en gebruiksgemak op maat

Een aantal nieuwe features zorgt ervoor dat de ART 5.4 en ART 8.8 nu een volgende stap zetten op het vlak van functionaliteit.

Erg handig voor wie met streaming audio in de weer is, is dat beide toestellen voortaan toegang kunnen krijgen tot gedeelde netwerkschijven en pc’s in een thuisnetwerk. Een alfabetische zoekfunctie voor de muziekdatabase maakt het terugvinden van je favoriete tracks een stuk eenvoudiger.

Eveneens nieuw is de ‘zone linking’-functie. Die laat toe om via een eenvoudige tool meerdere zones te voorzien van dezelfde muziek met een druk op één knop.

Ben je op zoek naar meer geavanceerde functies, dan kan je jouw hart ophalen aan de ‘event scheduler’. Die maakt het immers mogelijk om de ART af te stemmen op je eigen dagritme. In de praktijk betekent dit dat je het systeem bijvoorbeeld kan programmeren als wekkerradio in de slaapkamer, om de muziek daarna naadloos naar de badkamer, keuken of woonkamer te leiden volgens een gepersonaliseerd schema.

Een laatste nieuwe toevoeging is de geïntegreerde webserver, die instaat voor bediening op afstand (IP), de toestelconfiguratie en het audiomanagement.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van ArtSound.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.