Mobile

Apple start test met iTunes Match

Ontwikkelaars die sleutelen aan apps voor de iPhone en iPad, mogen al aan de slag met iTunes Match. De dienst biedt gebruikers overal ter wereld toegang tot hun muziekcollectie. Met iTunes Match reageert Apple trouwens op Google Music en Amazons Cloud Player.

Het interessante aan iTunes Match is dat niet heel de muziekcollectie moet geüpload worden. De Apple-dienst analyseert je muziekbibliotheek en als Apple het nummer herkent, wordt het gewoon online toegevoegd aan je iTunes Match-account. Dit geldt ook voor muziek die je zelf geript hebt of van andere bronnen toevoegde. Enkel niet-herkende liedjes worden wel geüpload. Bij de twee concurrenten moet je sowieso alle muziekbestanden naar de servers van Google of Amazon sturen.

iTunes Match wordt ergens in september gelanceerd voor het grote publiek, tegelijkertijd met iOS 5. Deze forse update voor het besturingssysteem van de iPhone en iPad bevat heel wat nieuws, zoals een notificiatiesysteem en ondersteuning voor de iCloud-diensten van Apple.

Belgische lancering
Het is niet geweten of iTunes Match meteen beschikbaar zal zijn voor Europeanen. Opvallend is dat de huidige bètatest enkel door Amerikaanse ontwikkelaars mag worden uitgeprobeerd. Andere iOS-programmeurs hebben geen toegang.

In de Verenigde Staten zal iTunes Match 24,99 dollar per jaar kosten en muziek aan 256 Kbit/s streamen. Een gedeelde muziekcollectie mag maximaal 25.000 liedjes bevatten en is toegankelijk op tien apparaten, waarvan vijf computers mogen zijn. 
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.