Redactie

Dexter

Seriemoordenaar en family man: nogal een combinatie. Maar het titelpersonage uit de dekselse Amerikaanse tv-reeks Dexter heeft het redelijk goed voor mekaar.

Zijn job als forensisch specialist bij de FBI levert hem een ideale dekmantel, en brengt hem ook op het pad van slachtoffers waarop hij zijn duistere kant kan botvieren: Dexter (Michael C. Hall) koos er namelijk voor om een seriemoordenaar te zijn die alleen maar andere moordenaars van kant maakt.

Het echte drama in Dexter zit hem niet in de moorden die het hoofdpersonage pleegt, maar in de moeite die het hem kost om zich als een gewoon mens onder de gewone mensen te begeven. Hij zit namelijk met het probleem dat hij nauwelijks emoties heeft, en die dus moet veinzen om een minimum aan interactie met anderen mogelijk te maken.

Dat laatste wordt op de spits gedreven wanneer hij de liefde leert kennen, gaat samenhokken met de bevallige Rita (Julie Benz), en er zelfs een kind mee krijgt.
Hoe slecht dat laatste afloopt krijg je pas tegen het einde van dit vierde seizoen te zien. Nog enkele weken geduld dus.

Dinsdag 30 augustus, Acht, 20u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.