Beeld

3D-televisie in projectorformaat bij B&O

3D komt het best tot z’n recht op een groot scherm. Dat hebben ze bij B&O maar al te goed begrepen: de eerste 3D-televisies van de Deense fabrikant pakken uit met plasmapanelen van maar liefst 85 en 103 inch.

Met de BeoVision 4-schermen mikt Bang & Olufsen op designminnende cinefielen die vanuit hun eigen zetel ten volle van hun favoriete films willen genieten.

Nieuw in deze reeks zijn twee 3D-compatibele televisies: de BeoVision 4 85 en BeoVision 4 103. Twee toestellen met actieve 3D-technologie die er ondanks hun gigantische afmetingen verbazend elegant uitzien.

Groot maar handig
Naast een wel erg riant plasmapaneel (qua afmetingen kan het de concurrentie aan met een doorsnee projectiesysteem), zit het toestel tsjokvol handige features.

Het ‘Automatic Coulour Management‘-systeem is daar één van. Elke honderd speeluren neemt het de schermafstelling onder de loep met een ingebouwde camera en stelt het systeem de kleurbalans opnieuw bij, indien nodig.

Een externe BeoSystem 3-module biedt plaats aan al de technologie, en dient ook als hub voor al je digitaal entertainment – vergelijkbaar met een av-voorversterker. Op die manier wordt het mogelijk om het toestel netjes te verbinden met randapparatuur.

En natuurlijk is het toestel ook gewoon BeoLink-compatibel, zodat het in een geautomatiseerde omgeving geïntegreerd kan worden.

Gemotoriseerde voet
De echte blikvanger van de nieuwe BeoVision 4 3D-tv’s is echter de gemotoriseerde voet onder het toestel. Die maakt het niet alleen mogelijk om het toestel automatisch de juiste kant uit te laten draaien, maar laat ook toe om het toestel in de hoogte bij te regelen met een Beo 6-remote.

Daardoor rust de onderrand van het tv-toestel maar een aantal centimeter van de vloer wanneer de televisie niet in gebruik is, zodat de massieve afmetingen van deze giganten (205 x 127 x 22 cm voor de 85-inch versie en 246 x 152 x 35 cm voor de 103-inch uitvoering) de kamer wat minder domineren.

Fraai detail: wanneer het scherm zich weer opricht tot de ideale kijkhoogte, komt de geïntegreerde BeoLab 10 centerspeaker tevoorschijn, tot hij zich op gelijke hoogte van de rest van het frame bevindt… Mooi, mooi, mooi.

Wie interesse heeft in één van deze toppers, kan terecht bij de officiële B&O-verdelers.

,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.