Mobile

iPad krijgt voordelige TomTom-app

De Nederlandse navigatiefabrikant TomTom zal in het najaar een speciale iPad-applicatie uitbrengen. Wie de app koopt, krijgt ongelimiteerde gratis updates van zijn online verkeersdiensten.
 
 

TomTom demonstreerde de nieuwe app op technologiebeurs IFA 2011 in Berlijn. De applicatie downloadt alle kaartinformatie voor offline beschikbaarheid en heeft toegang tot diensten als HD Traffic en IQ Routes.

Productmanager Nadia Schmid van TomTom benadrukt dat de app de hardwareintegratie mist zoals gebruikelijk op TomTom-navigatietoestellen. “Als je kunt leven zonder het geoptimaliseerde scherm en een speciale dock, is de app voor jou”, zegt ze.
 

Klik hier voor de YouTube-versie

TomTom bracht al eerder een applicatie uit voor de iPhone, die als nadeel heeft dat rijbaanaanduiding het hele scherm vult, terwijl die bij de iPad een smalle strook aan de zijkant van het scherm inneemt. Wie overigens de iPhone-app al heeft aangeschaft, krijgt een gratis update voor de iPad-versie.

Terwijl je bij de aankoop van een TomTom een jaarlijks abonnement moet nemen om te kunnen genieten van online verkeersdiensten, zullen die bij de aankoop van de iPad-app gratis zijn inbegrepen. De prijs ligt daarom een stuk hoger dan wat je gewend bent van een mobiele applicatie. Voor een variant met alle kaarten van West-Europa betaal je eenmalig 69,99 euro, terwijl de Benelux-variant 59,99 euro zal kosten.

Wie later toch een TomTom koopt, krijgt echter geen korting op de aankoop van dat toestel. Bovendien haalt de TomTom-app de liveverkeersdata binnen via 3G-internet, wat in het buitenland roamingkosten kan opleveren voor de livediensten. De app downloadt de kaartinformatie echter voor online toegang, dus je kunt de app gratis gebruiken als je de live-diensten uitschakelt. 

TomTom wil niet zeggen of er ook een Android-app in aantocht is en wil alleen kwijt dat “er aan gewerkt wordt.” Eerder dit jaar lanceerde het ook al in enkele landen integratie van toeristische diensten als Yelp, Expedia en TripAdvisor voor zijn high-end navigatietoestellen. Het is nog niet bekend wanneer deze diensten ook in de Benelux beschikbaar komen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.