Mobile

Westone propt vier drivers in in-ear hoofdtelefoon

Volgende week opent de CES zn deuren, maar sommige nieuwtjes bereiken de buitenwereld al voor de beurs van start gaat. De introductie van deze Westone 4 bijvoorbeeld, een in-ear hoofdtelefoon waarin maar liefst vier piepkleine drivertjes verwerkt zijn.

Westone Laboratories is bij het grote publiek minder bekend, maar de Amerikaanse in-ear specialist is al sinds 1959 actief. Niet alleen met consumentenversies van de Westone-‘oortjes’ trouwens, ook in het militaire en medische veld heeft Westone z’n strepen al verdiend.

Met de Westone 4 heeft het bedrijf nu een echte primeur in huis: de eerste in-ear hoofdtelefoon waarin vier piepkleine drivertjes de geluidsweergave verzorgen.

Hoogst haalbare als streefdoel
De Westone 4 is een licht en compact top-of-the-range model dat specifiek gericht is op veeleisende audiofielen en fanatieke muziekliefhebbers. Met deze hoofdtelefoon zoekt de fabrikant naar eigen zeggen de grenzen van het maximaal haalbare op, zowel op het vlak van technologie als ergonomie.

De aandachtstrekker is het ‘balanced armature’ design met vier drivers, waarbij een drieweg crossover (wisselfilter) het signaal opsplitst en naar de weergevers stuurt. Dat stukje spitstechnologie in miniatuurformaat moet zorgen voor een adembenemende helderheid en een hoogstaand realisme in de geluidsweergave.

Een speciale EPIC-kabel (Earphone Precision Interconnect Cable) staat garant voor duurzaamheid en gaat microfonie tegen, een verschijnsel waarbij geluiden die afkomstig zijn van de kabel (bijvoorbeeld wanneer die over kledij van de luisteraar schuurt) hoorbaar zijn in de muziekweergave. Westone’s exclusieve ‘True-Fit’-technologie moet ervoor zorgen dat het comfort op een even extreem hoog niveau staat als de geluidskwaliteit.

Officieel onthuld op CES
De Westone 4 zal op 6 januari onthuld worden tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Op de Amerikaanse markt krijgt de Westone 4 een adviesprijs van 449 dollar mee en wordt de beschikbaarheid vastgepind op het eerste kwartaal van 2011. Prijsinformatie en de introductiedatum voor de Belgische en Nederlandse markt werden nog niet meegedeeld.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.