Geluid

Tivoli Audio zet ‘m op tien

Tivoli Audio maakt al jaren fraaie tafelradio’s. De nieuwe Model 10 solliciteert echter niet naar een plek op tafel, maar is specifiek bedoeld voor de slaapkamer.

Tien jaar: zo lang is Tivoli Audio intussen al bezig met de ontwikkeling en productie van aantrekkelijk gelijnde tafelradio’s. De Model 10 dankt z’n naam ook aan dat jubileum en is vastbesloten om een plaatsje naast je bed te veroveren.

Tivoli Audio schuift de nieuwkomer naar voor als het kleinste en best klinkende toestel dat de fima tot nog toe produceerde. Dat moet zich vertalen in een opmerkelijk goede geluidskwaliteit en een perfecte radio-ontvangst op de AM- en FM-band.

De afmetingen zijn vergelijkbaar met die van de bekende Model 1, maar waar de ‘1’ liggend wordt neergezet is deze Model 10 staand georiënteerd. Op de voorzijde prijkt een ruim display met instalbare achtergrondverlichting, terwijl bovenaan een multifunctioneel bedieningswiel zit ingewerkt.

In het fraaie chassis van de radio gaat een magnetisch afgeschermde 3-inch luidspreker schuil. Die kan eventueel uitgebreid worden met een tweede luidspreker zodat ook stereoweergave mogelijk wordt.

Mooi en functioneel
Ondanks de klassieke looks zit de Model 10 boordevol functionaliteit, met onder meer vijf presets voor FM- en AM-stations, RDS, een dubbele wekker met sluimerfunctie en slaaptimer, uitgangen voor een subwoofer, de optionele stereospeaker en een hoofdtelefoon, en twee ingangen voor externe klankbronnen. Eén daarvan is een zogenaamde mixingang, waarbij je computergeluiden ook nog kan horen als je naar een van de andere klankbronnen luistert. Ook een driebands equalizer (bass, mid, treble) is van de partij.

Tivoli Audio’s Model 10 is verkrijgbaar in Walnoot, Aluminium Dark en Frost White. In de eerste twee afwerkingen kost hij 249 euro; voor de Frost White-uitvoering betaal je een meerprijs van 50 euro. Aan de stereo-uitvoeringen zit een meerprijs van 100 euro vast, wat de prijskaartjes op respectievelijk 349 euro en 399 euro brengt.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.