Geluid

Yamaha presenteert nieuwe soundbar

Met de YSP-2200 voegt Yamaha een nieuwe soundbar toe aan z’n succesvolle serie soundprojectors.

Net als de andere soundbars van Yamaha belooft de YSP-2200 voor een surroundervaring te zorgen met één speakerbar. In de behuizing gaan maar liefst zestien kleine luidsprekers schuil, die na kalibratie met de bijgeleverde meetmicrofoon het effect van een 7.1-systeem belooft na te bootsen. Om dat alles zo realistisch mogelijk te maken, zijn er elf DSP-programma’s aan boord: drie voor film, drie voor muziek en vijf voor uiteenlopend entertainment zoals games.

Opvallend is de geringe hoogte: amper 80 millimeter. Daarmee moet de YSP-2200 een stuk makkelijker een plaatsje onder de televisie weten te versieren dan z’n grotere broers die aanzienlijk forser uitvallen.

De laagweergave wordt vezorgd door een losse subwoofer met een vermogen van 100 watt. Voor de aansluiting van randapparaten zijn er drie HDMI 1.4-ingangen en één HDMI 1.4-uitgang aanwezig, 3D-compatibel en met een Audio Return Channel. Ook een component video-ingang en digitale geluidsuitgangen ontbreken niet, net als ondersteuning voor DTS-HD en Dolby TrueHD.

De Yamaha YSP-2200 zou 799 euro gaan kosten.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.