Beeld

Philips turnt iPod om tot tv-remote

Wie een iPod Touch, iPhone of iPad heeft, kan voortaan zijn Philips NetTV-compatibele televisie bedienen met dat mobiele toestel.

Met de Philips WiFi TV Remote-applicatie presenteert Philips een app waarmee je alle Net TV-compatibele Philips-televisies kan bedienen. De applicatie is gratis beschikbaar in de Apple App Store en werkt met de volledige 8000- en 9000-reeks van 2009. Alle tv-modellen van 2010 uit de 7000-, 8000- en 9000-serie zijn eveneens compatibel met de remote.
 

Uitgebreid inzetgebied
De Philips WiFi TV Remote biedt niet alleen een makkelijke toegang tot de basisfuncties van de televisie – zoals volumeregeling, zappen of uitschakelen van de televisie – maar is ook geschikt voor een geavanceerde besturing van Philips Net TV.

De applicatie biedt zowel tekstinvoerfuncties als een virtueel touchpad, wat bijzonder nuttig kan zijn bij het bekijken van video’s op YouTube. Ook bij het gebruik van onlinekaarten of surfen op internet moeten deze functies voor een meerwaarde zorgen.

Bovendien maakt WiFi TV Remote het mogelijk om foto’s van je iPhone, iPad of iPod Touch naar je tv-scherm te sturen.


Niet alleen voor wireless tv’s

De verbinding tussen de Philips-televisie en het mobiele toestel verloopt via WiFi. Philips belooft een "veeleer hoge" reactiesnelheid voor de WiFi TV Remote-applicatie.

Televisietoestellen zonder rechtstreekse WiFi-verbinding kunnen trouwens gewoon op een draadloze router aangesloten worden met behulp van een ethernetkabel, om bereikbaar te zijn voor de app.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.