Mobile

Nieuwe CD-tuners van Pioneer

Ook in de wagen maakt Pioneer het muziekliefhebbers naar hun zin, dit keer met een aantal geavanceerde cd-tuners. HQ-componenten en nieuwe mogelijkheden zetten de toon.

Pioneer lanceert een nieuwe gamma cd-tuners, waarbij de DEH-9300SD en DEH-8300SD helemaal bovenaan het aanbod plaatsnemen. De toestellen zijn gericht op technisch onderlegde muziekliefhebbers, en pakken uit met de nieuwste voorzieningen en en hoogwaardige audio-onderdelen. Met 4x 50 watt vermogen aan boord komen ze ook niet bepaald slapjes uit de hoek.

De nieuwe cd-tuners richten zich niet alleen op radio en cd-weergave. Ook een iPod, iPhone, usb-stick, SD-kaart of draagbare mp3-speler kan naadloos worden aangesloten. Daarnaast bieden beide modellen heel wat mogelijkheden om versterkers, luidsprekers en subwoofers aan te sluiten.

Doordacht en flexibel ontwerp
Het SD-kaartslot van de DEH-9300SD en DEH-8300SD is discreet verborgen achter het frontpaneel en weet raad met SD- en SDHC-kaarten tot 32 GB. Het is geschikt voor heel wat bestandsformaten, waaronder mp3-, wma-, wav- en aac. De DEH-9300SD is uitgerust met een neerklappend voorpaneel dat zich met een druk op de knop opent en toegang geeft tot de CD- en SD-kaartlezer.

Een usb-ingang op het front van beide nieuwe modellen draagt bij tot de veelzijdigheid, zodat je makkelijk usb-audiotoestellen kan aansluiten om van je favoriete tracks te genieten. Als extraatje beschikt de DEH-9300SD over de ‘Music Browser’-functie, die de muziek van een SD/SDHC-kaart of usb-stick automatisch leest en de tracks volgens de audiotaginformatie alfabetisch ordent op artiest, album, track of genre.

,

Op maat van de iPod, iPhone en iTunes
Met de functie iPod Direct Control kan ook een iPod rechtstreeks in de usb-poort van de tuner worden geplugd. Leuk meegenomen is dat de iPod wordt opgeladen terwijl hij is verbonden.

Een nieuwe ‘App mode’ stelt gebruikers in staat om muziek van diverse iPhone- en iPod touch apps te beluisteren, zoals games, internetradio, muziekinstrumentsimulators, enzovoort. De enige voorwaarde is dat de app analoge input ondersteunt.

Met de verbeterde controlemodus kan er door tracks gebladerd worden met de draaiknop terwijl de iPhone of iPod touch de songlijst weergeeft, of kunnen songs van een iPod classic doorbladert worden terwijl het toestel de cover toont.

De DEH-8300SD beschikt ook over iTunes Tagging, zodat muziek op een iPod of iPhone getagd kan worden terwijl je naar FM-zenders luistert. Om informatie over muziek die je graag hoort op te slaan, volstaat het om tijdens het beluisteren van een liedje op de radio op een knop drukken. De nieuwe tuners bewaren de trackinformatie dan of registreren ze onmiddellijk op een aangesloten iPod. Wanneer de iPod wordt gesynchroniseerd met een computer, stelt iTunes een getagde playlist op zodat je jouw favoriete tracks kan bekijken, kopen en downloaden.

,

Beschikbaarheid en prijs
De DEH-9300SD en DEH-8300SD zijn vanaf januari 2011 verkrijgbaar bij de Pioneer-dealers. Voor de DEH-9300SD betaal je 249 euro, de DEH-8300 verwisselt van eigenaar voor 229 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.