Mobile

Android-tegenhanger iPod Touch bij Samsung

Samsung stelt op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas volgende maand de Android-tegenhanger van de iPod Touch voor. Dat beweert nieuwsblog Samsung Hub.

De Samsung Galaxy Player krijgt een scherm van vier inch met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een camera aan voor- en achterkant, ondersteuning voor gps, Wi-Fi en bluetooth en kan waarschijnlijk rekenen op dezelfde 1 GHz Hummingbird-processor die Samsung ook in de Galaxy S-smartphone stopte. Het besturingssysteem wordt Android 2.2 (Froyo).

Videobellen
Door de aanwezigheid van een camera boven het aanraakgevoelige scherm moet videobellen mogelijk zijn, net zoals dat met de vierde versie van de iPod Touch kan. De Samsung Galaxy Player (productnaam YP-GB1) zal verkrijgbaar zijn met 8, 16 of 32 GB aan intern geheugen. Dat is bovendien uit te breiden met een MicroSD-geheugenkaartje.

Volgens de nieuwsblog Samsung Hub zal de mediaspeler de officiële Android Market Place kunnen aanspreken. Dat zou een van de eerste keren zijn dat een niet-smartphone officieel toegang krijgt. Tablets met Android kunnen meestal via een omweg wel apps downloaden uit de Market Place.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.