Geluid

Cambridge Audio stelt Minx minispeakers voor

Kleine luidsprekers staan leuk in de woonkamer, maar de geluidsweergave schiet vaak te kort. Cambridge Audio claimt de oplossing gevonden te hebben met de Minx satellietluidsprekers.

 

Met het Minx miniluidsprekersysteem wil Cambridge Audio de kloof overbruggen die gaapt tussen minimalistische luidsprekersystemen en echte hifiluidsprekers. Of beter gezegd: bewijzen dat ook kleine luidsprekers een geluidsweergave kunnen etaleren die de term ‘hifi’ verdient.

Nochtans is de Minx zelf niet van de grootste, en dan drukken we ons nog zacht uit. De Min10, de kleinste satellietspeaker, meet amper acht bij acht centimeter, terwijl de kleinste sub uit de Minx-reeks amper slechter doet met afmetingen van 21 bij 21 centimeter. Daardoor is het systeem bijzonder makkelijk te integreren in de woonkamer.
 

De Minx is beschikbaar in verschillende uitvoeringen: een set kan op maat worden samengesteld uit losse componenten of als samengestelde 2.1- of 5.1-luidsprekerset worden aangeschaft. In totaal zijn er drie subwoofers met een vermogen van 200 tot 500 watt – telkens voorzien van een passieve radiator – en twee satellieten. De Min 10 satelliet beschikt over een enkele weergaveeenheid, de Min 20 over een dubbele.

BMR-technologie voor een brede spreiding
Over die weergave-eenheid valt trouwens heel wat te zeggen. Beide satellieten maken immers gebruik van BMR-technologie (Balanced Mode Radiator), een akoestische technologie die uit één vlak paneel een breedbandweergave weet te putten met een uitzonderlijk goede spreiding. Daardoor beloven de luidsprekers minder kritisch te zijn aan de plaatsing in de ruimte, met een ruime sweetspot als prettig gevolg.

De prijzen van de Minx starten vanaf 75 euro voor de Min 10 satellieten en 400 euro voor de kleinste sub, de X200. Wie liever voor een samengesteld systeem opteert, neemt voor 450 euro het S115 2.1-systeem mee naar huis. Voor de goedkoopste 5.1-luidsprekerset (de S215) betaal je 750 euro.

De klant kan bij elk component uit de Minx-serie kiezen voor een uitvoering in witte of zwarte hoogglanslak. Daarnaast biedt Cambridge Audio ook aangepaste stands aan voor de nieuwe speakers.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.