Beeld

Blu-ray met Wi-Fi Direct op komst bij LG

Nog voor de CES-beurs z’n deuren opent, kondigt LG al enkele opmerkelijke nieuwe producten aan. De BD690 bijvoorbeeld, een 3D-compatibele Blu-ray-speler met harde schijf die ook als mediacenter dienst doet. De echte blikvanger is echter de Wi-Fi Direct technologie.

Zodra de Consumer Electronics Show (of kortweg CES) z’n deuren opent, regent het traditiegetrouw aankondigingen over producten die we in de loop van het nieuwe jaar bij de dealers mogen verwachten. LG maakt echter handig gebruik van de stilte voor de storm om een aantal nieuwigheden in de schijnwerper te plaatsen. Het gaat om enkele 3D-compatibele home-theatersets en een erg innovatieve Blu-ray-speler, de BD690.

Harde schijf en Wi-Fi Direct
De BD690 belooft een aantal ronduit opmerkelijke features te bieden. Naast 3D-ondersteuning en de gebruikelijke toeters en bellen, zou LG’s nieuwe speler onder meer een harde schijf bevatten van 250 GB. Daarop kunnen niet alleen videobestanden opgeslagen worden, maar ook een aantal apps. Volgens de geruchtenmolen zou het echter eerder om widgets gaan – geen volwaardige, autonoom werkende programma’s maar toegangstickets tot populaire onlinediensten zoals Facebook, Twitter en Flickr.

Verder is het toestel ook DLNA-compatibel, en zou het zelfstandig cd-schijfjes kunnen rippen naar de ingebouwde harde schijf.

Wi-Fi Direct in primeur
Het meest opmerkelijke kenmerk is echter dat de BD690 als eerste speler een Wi-Fi Direct-certificaat uit de brand sleepte. Die nieuwe technologie maakt het mogelijk om rechtstreeks met andere draadloze toestellen te communiceren, zodat mediastreams niet alleen ontvangen maar ook verzonden kunnen worden. Dat geeft de Blu-ray-speler eerder de allures van een volwaardig mediacenter. Daarnaast zou Wi-Fi Direct ook een groter bereik bieden en sneller zijn dan klassieke Wi-Fi-toestellen.

Naar de precieze beschikbaarheid voor de Belgische en Nederlandse markt hebben we voorlopig nog het raden. Ook het prijskaartje blijft nog even onbekend.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.