Redactie

Jericho

Jammer dat we hier alweer de seizoensfinale zitten aan te prijzen. Want de Amerikaanse reeks Jericho is, met zijn ietwat vreemde mix tussen de behaaglijkheid van een soap en de dreiging van een na-de-bomfilm à la The Day After, ideaal voer voor de late zondagavond.

De plot in een notendop: het stadje Jericho, Kansas moet zichzelf in geen tijd herorganiseren tot een ordentelijk draaiende microsamenleving nadat een nucleaire aanval de 23 grootste Amerikaanse steden met de grond heeft gelijkgemaakt.

Maar in deze twee laatste afleveringen van het eerste seizoen komt het belangrijkste gevaar toch weer van buitenaf: er staat een grondstoffenoorlog op til met een naburig stadje, en plotseling hebben de overblijfselen van het Amerikaanse leger ook een regiment in de buurt doen kamperen. Maar onder wiens vlag lopen die militairen?

Eigenlijk heeft Jericho erg veel weg van Lost, dat vroeger op de avond wordt uitgezonden: het tropische eiland werd vervangen door een ruraal gat in het midden van de Verenigde Staten, maar een aantal personages torst alweer een bedenkelijk verleden mee, en sommigen verbergen zelfs een duister geheim.

Zondag 26 december, VT4, 0u05

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.