Geluid

B&W introduceert CM8-luidspreker

Bowers & Wilkins verdedigt andermaal zijn naam en faam met de introductie van de nieuwe CM8-luidspreker: klein in voetafdruk, groots in klank.

De nieuwe CM8-vloerstaander krijgt de genen mee van de grotere CM9, een B&W-speaker die geen compromissen maakt naar geluidskwaliteit toe. De CM8 staat echter op een kleinere voet, en meet slechts 16,5 centimeter in de breedte en 96 centimeter in de hoogte.

Combineer dat met de piekfijne afwerking in gelakt wit, hoogglans zwart, rosenut of wenge en je beseft dat je met deze vloerstaander iets makkelijker thuiskomt én binnen mag.

Specialiteit van het huis
B&W-kenners herkennen de ingrediënten die de luidsprekerbouwer de afgelopen jaren heeft ontwikkeld: een 25 millimeter grote aluminium dometweeter die gebruikmaakt van Nautilus-buistechnologie om een sprankelend hoog weer te geven.

Een opvallend ogende Kevlar FST-middentoner (Fixed Suspension Transducer) die moet zorgen voor een verbeterde demping en een snellere respons, en twee 13 centimeter grote papieren woofers voor een volwassen laagweergave.

De nieuwe CM8 vloerstaanders zijn vanaf november te beluisteren bij de betere hifidealer, en gaan voor 1.800 euro per paar over de toonbank.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.