Mobile

Internetradio op de gsm met nieuwe Nokia-dienst

Nokia lanceert een nieuwe mobiele dienst: Nokia Internet Radio. Met deze streaming radioapplicatie kunnen gebruikers via hun mobiele telefoon luisteren naar radioprogramma’s die via het internet worden uitgezonden.

Er zijn honderden internetradiostations om uit te kiezen. Met de station directory van Nokia Internet Radio kan de gebruiker door het aanbod bladeren op basis van stationnaam, genre, land of taal. Er is een favorietenlijst om snel toegang te krijgen tot geliefde stations, en een lijst van de tien populairste stations wereldwijd wordt ieder uur ververst.

De audiokwaliteit wordt daarnaast verbeterd door geschikte streaming-servers te selecteren, afhankelijk van de snelheid van de netwerkverbinding van de gebruiker. Wel doet de luisteraar er verstandig aan even te checken wat een uurtje internetradio via de mobiel kost. Internetradio luisteren op de telefoon komt immers neer op mobiele data van internet afhalen.

Nokia Internet Radio kan worden gedownload voor de modellen N82, N91, N95 en Nokia N95 8GB. De toepassing zal later voor meer toestellen beschikbaar komen, en wordt ingebed in de komende Nokia S60 derde editie-toestellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.