Redactie

Webshop levert klassieke muziek zonder kopieerslot

De platenmaatschappij Deutsche Grammophon, een dochteronderneming van Universal Music Group, start met een online muziekwinkel. Opmerkelijk hierbij is dat de Duitse onderneming geen kopieerbeveiliging (DRM) gaat gebruiken. Ondanks de naam is de winkel toegankelijk in 42 landen, waaronder België en Nederland.

Deutsche Grammophon is een platenmaatschappij voor klassieke muziek. Haar aanbod wijkt daarom flink af van de wekelijkse top veertig, maar is ongetwijfeld een mooie uitbreiding van het digitale aanbod van (legale) muziek. Voor de liefhebbers is er zelfs een leuk extraatje aan verbonden: Het bedrijf gaat zeshonderd albums die al een tijdje niet meer verkrijgbaar zijn, digitaal weer aanbieden.

In totaal zijn er 2.400 albums te downloaden in mp3-formaat aan 320 Kbps, een kwaliteit die veel hoger ligt dan bij de iTunes Store. Net zoals bij deze winkel ligt de prijs per nummer op 1,29 euro, al betaalt u iets meer voor nummers die langer dan zeven minuten zijn. Albums gaan de deur uit aan 10,99 euro per exemplaar. Voor één euro extra kunt u hier zelfs het cd-boekje downloaden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.