Geluid

Review: Onkyo LS-T10

Bij Onkyo hebben ze duidelijk niet de memo ontvangen die zei dat soundbases eerder compact, onopvallende apparaten moeten zijn. “Iets kleiner dan een soundbar”, daar hebben ze vast over gelezen. Want laten we eerlijk zijn: de LS-T10 is niet bepaald bescheiden te noemen. Het is zelfs groter dan sommige instapsoundbars.

Die indruk wordt nog versterkt doordat dit een diepe speaker is, met plaats om een tv op te parkeren. Dat laatste zal in elk geval zelden een probleem zijn. Met zijn 84 x 19,5 x 43 cm en draagcapaciteit van 35 kilogram raak je hier bijna elke televisie op kwijt.

,

De LS-T10 valt je niet lastig met al te veel aansluitmogelijkheden of opties. De verbinding met de tv realiseer je via een optische of coaxkabel, en verder kan je muziek aanleveren via Bluetooth, een 3,5 mm jack of via een wat lastig bereikbare USB-poort achteraan. 

Veel opvallende visuele kenmerken zijn er niet. Een ledje geeft aan of er een signaal van de remote ontvangen is, en met de verlichte toetsen bovenaan schakel je tussen ingangen en de drie geluidsmodi. 

Bij het installeren en gebruik moet je wat meer oppassen dan bij een doorsnee soundbase. De Onkyo heeft een zijdelingse speaker aan elke kant, enkel beschermd door luidsprekerdoek, en een onbedekte 12 inch subwoofer aan de onderkant.

,

Soundbases zijn producten bij uitstek die aantonen dat bepaalde designkeuzes voor- én nadelen hebben. Dat de LS-T10 groot is – wellicht té groot voor een aantal typische soundbase-klanten – heb je wellicht wel door.

Maar Onkyo heeft die extra ruimte goed benut om het apparaat betere audiokwaliteiten mee te geven. We vermeldden al de sub en zijdelingse speakers, en daar mag je nog vier speakers aan de voorkant bij tellen. Er steekt dus bovengemiddeld veel speakergeweld in deze soundbase.

Het resultaat is er ook naar: bij de LS-T10 krijgen we meteen een powergevoel bij het bekijken van fragmenten van onze testdisc. Het apparaat kan luid en bij actiescènes best meeslepend, maar in de Movie-modus gaat dit wel wat te nadele van de dialogen. We zouden de LS-T10 eerder klasseren als een soundbase voor een filmliefhebber dan voor iemand die er ook muziek op zou willen beluisteren.


,

Onkyo is er in geslaagd om een forse soundbar te vermommen als soundbase met een grote baskast, en weet daar op audiovlak de vruchten van te plukken. Het krachtige geluid dat uit de LS-T10 komt zal veel mensen tevreden stellen bij het bekijken van films.

Maar het is wel een behoorlijk onsubtiel apparaat, dat qua visuele impact zowat het omgekeerde is van de zichzelf wegcijferende LG SoundPlate (lees hier de review) of de compacte SC-HTE80 van Panasonic.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.