EISA

EISA HT Video Awards 2021-2022

EISA 8K TV 2021-2022
LG 75QNED99
 
De 75QNED99 verdient zijn vlaggenschipstatus in de LCD-tv line-up van LG. Het toestel zet de voordelen van state-of-the-art mini LED-achtergrondverlichtingstechnologie, multizone local dimming en 8K-resolutie duidelijk in de schijnwerpers. Het 75-inch Quantum Dot NanoCell-paneel van de tv heeft een indrukwekkende helderheid, breed contrast en levendige kleuren. LG’s nieuw geïmplementeerde backlight zorgt voor nauwkeurig belicht HDR-materiaal dat de ultrascherpe 8K-presentatie van de 75QNED99 nog extra accentueert. Deze prestaties brengen een echt bioscoopgevoel naar de filmavond. De set is ook een getalenteerde all-rounder, geschikt voor gaming (met 4K/120Hz weergave vanaf compatibele hardware) en streaming TV dankzij LG’s uitstekende WebOS 6.0 smart platform.


  
EISA BEST GAMING TV 2021-2022
LG OLED48C1
 
Gameconsoles en pc’s worden steeds geavanceerder en maken gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van hoge framerates en HDR. Gamers zijn dan ook op zoek naar beeldschermen die dit allemaal tot hun recht laten komen. De aantrekkingskracht van LG’s OLED48C1 is dat het alle next-generation videoverwerkingsfuncties van het merk onderbrengt in een 48-inch scherm dat perfect past in de huiskamer of de gaming kamer. Naast ondersteuning voor 4K/120Hz (ook in Dolby Vision HDR) via de vier HDMI-ingangen, ondersteunt deze slim vormgegeven OLED Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate zodat je gamingbeelden nooit haperen of gescheurd lijken. LG’s Game Optimizer-instelling biedt genre-specifieke presets om de beeldprestaties verder aan te passen, terwijl je dankzij een bliksemsnelle reactietijd altijd een stap voor bent op de actie.


 
EISA BEST PREMIUM OLED TV 2021-2022
LG OLED65G1
 
De 65 inch G1 combineert LG’s Gallery Series design – deze superdunne tv kan je vlak tegen de muur monteren – met een nieuw, helderder dan ooit OLED Evo-paneel. In combinatie met de traditionele zwartwaarden van OLED-technologie zorgt dit voor een 4K HDR-beeld met dramatisch contrast en levendige, genuanceerde kleuren. De nieuwste generatie van LG’s Alpha9-processor verfijnt verder de AI Picture Pro-beeldoptimalisatie, ruisonderdrukking en motion handling. Het premium gevoel van de tv wordt onderstreept door de ondersteuning van Dolby Vision IQ en Dolby Atmos audio, de toekomstbestendige HDMI-connectiviteit (met 4K/120fps weergave) en een breed scala aan slimme functies. De OLED65G1 is een tv om echt enthousiast over te zijn.
 

 
EISA BEST BUY OLED TV 2021-2022
Philips 55OLED806
 
De 55OLED806 van Philips is een hoogwaardige 4K HDR-televisie. Hij introduceert technologie die voorheen was voorbehouden aan de topmodellen van Philips, waaronder vierzijdige Ambilight-verlichting en anti-inbrandtechnologie. Deze nieuwe talenten combineert hij met HDR10+- en Dolby Vision-weergave, het Android 10.0-platform en geavanceerde HDMI 2.1-aansluitingen. Het resultaat is een OLED-televisie met allround aantrekkingskracht. Dit model uit het middensegment is ontworpen voor gamers, tv-streamers en filmliefhebbers (deze laatste genieten van de automatische selectie van de Filmmaker Mode of Home Cinema beeldmode). Hij levert uitstekende beeldprestaties terwijl hij dankzij de ultraplatte rand en de aanpasbare bureaupoten een fraai figuur slaat in uw huiskamer.
 

EISA PREMIUM LCD TV 2021-2022
TCL 65C825 (65C821 & 65C822)
 
Door de conventionele LCD-achtergrondverlichting te vervangen door een multi-zone dimming array bestaande uit duizenden mini-LED’s, levert de TCL 65C825 4K beeldprestaties die zijn verleidelijke prijskaartje niet doen vermoeden. Zwartniveaus en schaduwdetails zijn uitstekend, net als de precisie van de HDR-weergave. Deze tv ondersteunt Dolby Vision IQ en HDR10+, en optimaliseert HDR10 door Dynamic Tone Mapping. Naast de filmische beelden heeft deze mini LED-tv nog veel meer te bieden. Het geluidssysteem is ontworpen in samenwerking met Onkyo en biedt groots klinkende, full-range audio. Het Android smart tv-platform staat garant voor modern gebruiksgemak en HDMI 2.1-aansluitingen leveren compatibiliteit met de volgende generatie game consoles. Hoe je het ook bekijkt, de 65C825 is een prachtige tv.
 
 
 
EISA BEST HOME THEATRE TV 2021-2022
Philips 65OLED936
 
De 65OLED936 is een tv die zijn positie als vlaggenschip waardig is, met voorbeeldige beelden, fantastische audio en de meest geavanceerde beeldprocessor van Philips. Deze laatste werkt samen met het nieuwste OLED-paneel en een reeks weloverwogen beeldmodi zodat hij eersteklas beeld presenteert. Voor wie dat wenst, behoort professionele kalibratie tot de mogelijkheden. Maar het is vooral het geluid dat deze 65 inch-tv tot de absolute top maakt. Het geïntegreerde luidsprekersysteem, dat ontwikkeld is door audiospecialist Bowers & Wilkins, is voorzien van een verbeterde 3.1.2 driver array voor een Dolby Atmos-ervaring met een duizelingwekkend gevoel van ruimte, detail en helderheid, plus een rijke, robuuste basweergave. De 65OLED936 van Philips is meer dan alleen een tv: het is een compleet thuisbioscooppakket.
 

EISA LASER TV PROJECTION SYSTEM 2021-2022
BenQ V7000i/V7050i and ALRS01
 
De BenQ V7000i (witte behuizing) en V7050i (zwart) combineren de supergrote beelden van een traditionele projector met de gebruiksvriendelijke installatie en bediening van een tv. Set-up is een fluitje van een cent, dankzij een geïntegreerd scherpstelpatroon en keystone-correctie. Dankzij de meegeleverde dongle geniet je van Android TV met video-on-demand apps, spraakbediening en meer. Bouwkwaliteit en styling zijn luxueus, de audioprestaties van de stereoluidspreker aan de voorzijde zijn helder en robuust, en 4K HDR-weergave profiteert van natuurgetrouwe kleuren, scherpe beelden en een levendig contrast – vooral bij gebruik met BenQ’s optionele 100in ALR (Ambient Light Rejection) scherm. Dit is een superieure alles-in-één oplossing.
 

EISA BEST BUY LCD TV 2021-2022
TCL 55C728 (55C727 & 55C729)
 
De TCL 55C728 voldoet aan de eisen van een betaalbare 4K-tv. Het toestel heeft een slim-bezel styling met discrete bureaupootjes, en is rijk uitgerust met HDMI 2.1-connectiviteit, Android TV OS (later dit jaar te upgraden naar Google TV), en ondersteuning voor Dolby Vision IQ HDR en Dolby Atmos IQ audio. Deze aantrekkelijke specificaties worden ondersteund door een beeldkwaliteit die ver boven het prijspunt uitsteekt. Het direct verlichte QLED-paneel van TCL levert gedetailleerde, rijke kleurenprestaties met een expressief contrast, waardoor film-, tv- en game-inhoud tot leven komt. Het geïntegreerde, door Onkyo ontworpen luidsprekersysteem zorgt voor een krachtige geluidsbegeleiding. Wie op zoek is naar een veelzijdige, huiskamervriendelijke flatscreen die niet al te duur is, moet hier zeker eens naar kijken.
 

 
EISA BEST BUY PROJECTOR 2021-2022
XGIMI Horizon Pro
 
XGIMI’s innovatieve HORIZON Pro – een compact en draagbaar 4K HDR-model met slimme Android TV-talenten – biedt een plug-and-play gebruikerservaring en kan bijna overal worden geïnstalleerd. Geautomatiseerde scherpstelling en keystone-correctie worden vergezeld door intelligente ‘obstakelvermijding’ om het beeld aan te passen aan elk muuroppervlak. Het beeld wordt ook automatisch uitgelijnd als je een scherm gebruikt. De beelden, geleverd door een 2200 lumen LED-lichtbron, zijn scherp, helder en intens gekleurd. De uitgebreide aansluitmogelijkheden omvatten Wi-Fi en Bluetooth voor het streamen van bronnen, HDMI voor het afspelen van Blu-ray en een digitale audio-uitgang voor aansluiting op een extern geluidssysteem – hoewel de prestaties van de eigen Harman/Kardon-luidsprekers van de Horizon Pro prijzenswaardig zijn.
 

EISA FAMILY TV 2021-2022
Hisense 65U8GQ
 
De 65U8GQ onderstreept Hisense’s waardering voor wat een moderne flatscreen tot een echte allrounder maakt. Deze 65-inch flatscreen is een ULED-model met Full Array Local Dimming achtergrondverlichting en Quantum Dot-technologie en is uitgerust met geweldige, gebruiksvriendelijke Hisense VIDAA U5 smart OS. Met een druk op de knop krijg je een uitgebreide selectie van video-on-demand apps en aanbevelingen voor content , of je vraagt ze op via de ingebouwde Alexa- en Google Assistant-spraakbediening van de tv. Consolegamers komen aan hun trekken dankzij de ondersteuning van VRR en ALLM op alle HDMI-ingangen van de 65U8GQ, terwijl filmfans kunnen genieten van de filmische weergave van 4K HDR-bronnen in zowel Dolby Vision als HDR10+. Dit is een zeer indrukwekkende set voor een verleidelijke prijs.
 

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2021-2022
Sony VPL-VW590ES
 
De VPL-VW590ES, die de ‘sweet-spot’ in de huidige Sony thuisbioscoopreeks bezet, profiteert van de voordelen van een dynamische iris terwijl hij toch de betaalbaarheid van lamp-gebaseerde projectie behoudt. De sleutel tot zijn premium status is het gebruik van echte native 4K-resolutie. Een trio 4.096 x 2.160-resolutie SXRD-panelen leveren zowel puur wit als intense kleuren in de maximaal beschikbare helderheid van 1800 Lumen. De nieuwe ‘X1 For Projector’-processor van Sony introduceert technologie van zijn Bravia tv’s en biedt frame-per-frame HDR-verbetering, 4K Motionflow en Super Resolution upscaling. Het resultaat zijn indrukwekkend grote beelden van echte bioscoopkwaliteit, met spectaculaire details en een diep contrast.
 

EISA PREMIUM UST PROJECTOR 2021-2022
Samsung The Premiere LSP9T
 
In het stijlvolle chassis van de LSP9T-projector verenigt Samsung state-of-the-art beeldtechnologie met een meeslepend 4.2-kanaals geluidssysteem, een TV-tuner en een geavanceerd smart tv-platform. Film-, televisie-, app- en gamebronnen worden met zwier op het grote scherm gepresenteerd, een ervaring om u tegen te zeggen. De drievoudige laserlichtengine genereert een kleurruimte die veel verder gaat dan DCI-P3, wat de beste kleurfinesse in zijn klasse oplevert met 4K HDR-bronnen (inclusief HDR10+), terwijl ook motion handling en beeldscherpte van topniveau zijn. Met zijn vele mogelijkheden en top prestaties is dit het beste voorbeeld tot nu toe van hoe een projector met ultrakorte projectieafstand een conventionele flatscreen-tv effectief kan vervangen.

 
EISA UHD PLAYER 2021-2022 (Samen met de Home Theatre Audio Expertgroep)
Reavon UBR-X200
 
De Reavon UBR-X200 speelt Ultra HD Blu-ray-, dvd-, cd-, SACD- en DVD-Audio-schijven, plus hoge resolutiemuziekbestanden vanaf een USB- of netwerkschijf – een echte universele aanpak. Langs de buitenkant bezit de speler een premiumuitstraling dankzij de bouwkwaliteit en het design van zijn stalen chassis op volledige grootte. Binnenin leveren een achtkanaals Burr-Brown DAC en MediaTek SoC een reeks functies, waaronder gebalanceerde stereo-audio over XLR en Dolby Vision HDR vanaf 4K-schijven. Via de on-screen menu’s heb je volledige controle over de setup en personalisatie, en de backlit-remote is ideaal voor gebruik in een toegewijde mediaruimte. Het is een uitstekende keuze voor fans van fysieke media.


 

 
 
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.