EISA

EISA Hi-Fi Awards 2021-2022

EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2021-2022
Monitor Audio Silver 500 7G

De zevende generatie van de Silver Series van Monitor Audio introduceert een groot aantal akoestische innovaties, die je bovendien allemaal kunt bewonderen in het Silver 500 7G-vlaggenschipmodel. De C-CAM metaal/keramische tweeter kreeg een nieuwe motor en behuizing, wat een cleaner, zachtere treble oplevert. De RST II-midden- en basdrivers zijn vervaardigd van een verbeterde keramisch gecoate legering die stijver is. Voeg er een verbeterde crossover en een prachtig afgewerkte behuizing aan toe (met de drivers onzichtbaar bevestigd), en je spreekt over een luidspreker die adept omspringt met het fijnste detail en een grootse, krachtige weergave van muziek opdient.

 

EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2021-2022
KEF LS50 Meta

De originele LS50-luidsprekers kregen veel lof én een EISA Award, maar nu hebben de ingenieurs van KEF het ontwerp naar een nieuw en nog hoger niveau getild. Dat deden ze door talloze revisies op detailniveau, waaronder het gebruik van Metamaterial Absorption-technologie om ongewenste driverresonanties te bestrijden. Dat lijkt misschien een bescheiden interne upgrade, maar het resultaat zijn een magistrale compacte speakers die een immense soundstage, geweldige bassen en uitmuntende imaging neerzetten. Het was al een indrukwekkende speaker die nu getransformeerd wordt naar iets echt heel speciaal dat op dit prijspunt bij de allerbesten behoort. Als je weinig ruimte hebt – of zelfs als dat geen probleem is – zijn deze bijzondere luidsprekers een goede keuze. En hun opvallend, attractief uiterlijk maakt ze enkel nog begeerlijker.

 

EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2021-2022
System Audio Legend 40.2 Silverback

Deze elegante actieve speaker van System Audio is niet enkel slank, het zit ook propvol technologie zodat de gebruiker een optimale sound kan verkrijgen en zelfs tweaken naar eigen smaak. Gebruik het met de optionele draadloze Stereo Hub en je kunt kiezen tussen geautomatiseerde en manuele EQ-opties om de speaker aan je ruimte aan te passen. System Audio is vrijgevig met de DSP-opties, incluis downloadbare RAM Tweaks om de klank nog verder te personaliseren. Het indrukwekkendste is echter de overtuigende geluidskwaliteit van deze draadloze speakers. Ze blinken uit op vlak van resolutie, baskracht en ritmiek.

EISA WIRELESS STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2021-2022
KEF LS50 Wireless II

Dit is veel meer dan ‘gewoon’ paar speakers. Het is afgeleid van het oorspronkelijk LS50W-ontwerp en is uitgerust met dezelfde Metamaterial Absorption Technology van de LS50 Meta. In feite is het compleet draadloos hifi-systeem, in staat om muziek af te spelen vanaf mobiele toestellen, lokale netwerkbronnen en streamingdiensten. Je bedient het via een slimme app. Het opstellen en configureren is eenvoudig, zodat je na enkele minuten al muziek kunt beluisteren. De combinatie van KEF’s Uni-Q-driver en het ruimschoots voorziene interne versterkervermogen trakteert je op een meeslepende sound die je niet zou verwachten uit speakers van zo’n kleine formaat. De LS50 Wireless II speelt even makkelijk hi-resmuziek af als via Bluetooth vanaf je telefoon, ziet er geweldig uit op een plank of hun toegewijde stands – en houdt je woonkamer vrij van een wirwar aan toestellen en kabels.

EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS 2021-2022
Wilson Audio SabrinaX

De Sabrina van Wilson Audio staat al lang bekend als een opmerkelijke compacte high-end speaker – en met dit X-model heeft het bedrijf enkele belangrijke aanpassingen aangebracht om de prestaties nog verder te verbeteren. Het start met de prachtige behuizingen, nu opgetrokken uit het inerte X-materiaal dat de speaker z’n naam schenkt en afgewerkt in een aantal WilsonGloss-lakkleuren. De tweeter is afgeleid van het vlaggenschipmodel van Wilson Audio, wat meer detail en ‘lucht’ oplevert. De middenweergevers zijn behouden van de oorspronkelijke Sabrina’s, terwijl een nieuwe woofer strakkere, sneller bassen produceert. Het resultaat? Een grotere soundstage en diepere bassen, op grote schaal afgespeeld met veel ademruimte en sfeer – welke muziek je ook speelt.

EISA HI-FI SUBWOOFER 2021-2022
KEF KC62

Soms strookt wat je hoort niet met wat je ziet. De geweldige KEF KC62 is daar een perfect voorbeeld van. Het is piepklein: slechts 25 cm aan elke kant, met een paar drivers van slechts 16,5 cm diameter. En toch levert dit mirakel gigantische, snelle en strak gecontroleerde bassen van een ongelooflijke diepte. De KC62 is zo klein dat je het nagenoeg overal kunt verbergen, de prestaties zijn mogelijk dankzij een vernuftig design. De tegenliggende drivers gebruiken Uni-Core force-cancelling, elk aangestuurd door een 500 Watt versterker en in de hand gehouden door digital signal processing. Nog meer fun? Neem er twee!

 

EISA STREAMING AMPLIFIER 2021-2022
Cambridge Audio EVO 150

De EVO 150 is compact, slim en in staat om zelfs veeleisende speakers aan te sturen zodat ze een kamervullend geluid produceren. En dat met muziek vanaf je smartphone, computer of streamingdiensten. Ja, de EVO 150 biedt alles dat de meeste mensen wensen. Het is stijlvol en biedt een ongelooflijke flexibiliteit, incluis gebalanceerde ingangen en een phono-voorversterker. Maar wellicht het allerbeste is dat het instellen en bedienen doodsimpel is. De Cambridge Audio-ingenieurs hebben over alles nagedacht, gaande van de manier hoe de EVO 150 je door de installatie leidt tot aan de uitstekende StreamMagic-appbediening. Dit is een systeem waar heel het gezin van zal genieten, met klasseleidende geluidskwaliteit.

 

EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2021-2022
Rotel Michi X3

Dit mag de betaalbare van de twee geïntegreerde versterkers in de herboren Rotel Michi-line-up zijn, het zit wel in de sweet spot omdat het alles met veel vertrouwen aanstuurt. Combineer deze eigenschap dan met snelheid, warmte en het vermogen om snel te schakelen tussen rauwe kracht en een fijne toets. Er is geen gebrek aan kracht te bespeuren, maar de Michi past het wel vederlicht toe. De X3 is snel, gedetailleerd en prachtig qua controle, en levert daardoor veel voldoening. Voeg er veel flexibiliteit, bouwkwaliteit en stijl aan toe, en je spreekt over een versterker die zich kan meten met alle concurrenten nu op de markt – en hen moeiteloos zal overtroeven.

 

EISA POWER AMPLIFIER 2021-2022
NAD C 298

Het verhaal van NAD begon met versterkers, een domein dat het inmiddels al een halfeeuw onderzoekt en ontwikkelt. Dat komt tot wasdom in de sobere C 298 eindversterker, ontworpen om een plek te krijgen in conventionele hifi- en thuisbioscoopsystemen of in verborgen custom install-installaties. Het bezit single-ended en gebalanceerde inputs en schakelbare signaaldetectie voor bediening op afstand, terwijl de energie-effecifiënte Purifi EigenTakt-versterkertechnologie het de mogelijkheid geeft om nagenoeg elke speaker aan te sturen. De geluidskwaliteit is spectaculair én upgradebaar – schakel over op bridgemodus en je bezit opeens een 600 Watt-plus monoblock!

 

EISA PHONO STAGE 2021-2022
Hegel V10

Hegel heeft zijn tijd genomen om een toegewijde phono-voorversterker toe te voegen aan zijn lijn van bekroonde versterkers. Maar het wachten was écht de moeite waard. De V10 werd ontworpen om een breed gamma aan MC- en MM-cartridges te versterken, daarbij geholpen door de flexibele gain-, loading- en subsonic-filter-instellingen die je selecteert via een matrix van DIP-switches onderaan. De elegante maar functionele Noors design verhult de veelzijdigheid van deze vinyl-preamp wat. Neem dus de tijd om de optimale instellingen te zoeken en krijg een sound dat zowel smeuïg als inzichtrijk is, duidelijk gekozen om de andere toestellen van Hegel aan te vullen.

EISA DIGITAL MUSIC PLAYER 2021-2022
Bluesound NODE

Het Bluesound-multiroomsysteem was revolutionair toen het verscheen, dankzij het BluOS-platform dat ontworpen was om alles af te spelen – tot hi-resaudio toe. Daarna volgde een proces van verfijning en verdere ontwikkeling. Zo komen we bij deze laatste versie van de NODE-muziekspeler, een simpele manier om multiroommogelijkheden toe te vogen aan je muzieksysteem. Het bezit veel: Wi-Fi, ethernet, Apple AirPlay 2, aptX HD Bluetooth en USB-A waarmee je muziek van streamingdiensten, internetradio en je eigen muziekbibliotheek kunt beluisteren. De nieuwe NODE bezit bovendien HDMI ARC, zodat je audio van je tv en gameconsoles naar je muzieksysteem kunt brengen. Dit alles wordt bediend via de intuïtieve BluOS Controller-app en via de populaire stemassistenten.

 

EISA HIGH-END MUSIC PLAYER 2021-2022
HiFi Rose RS150

Eerst gaat je aandacht volledig naar de looks van de RS150, gaande van de superieure bouwkwaliteit tot het aanraakscherm op volledige grootte. Snel wordt het echter duidelijk dat er wat meer aan de hand is. Deze knapperd is een getalenteerde en extreem veelzijdige speler/DAC die alles kan afspelen, van Bluetooth-streams tot hi-resmuziek. Je kunt zelfs SSD-opslag installeren om het om te bouwen tot een volledige speler met mediabibliotheek. De klank valt evenzeer op, met een nadruk op weelderigheid en detail – een zeer volwassen weergave. Dit is een indrukwekkend debuut voor het Koreaanse merk.

 

EISA DAC 2021-2022
Cambridge Audio DacMagic 200M

Cambridge Audio bouwt al sinds 1994 DAC’s en die ervaring zie je ook in de nieuwste toevoeging aan de DacMagic-lijn, de 200M. Het is trouw aan de erfenis van zijn bekende voorouders, met een aantrekkelijke combinatie van een solide bouwkwaliteit, gebruiksgemak en prestaties. Het ondersteunt ook veel formaten, tot 768 kHz / 24-bit en DSD512 (via de USB-poort). Het is simpel te gebruiken, wat het een uitstekende desktopaudiotoestel maakt om hoofdtelefoons aan te sturen. Maar het is met zijn helder en expressief karakter ook prima in een audiosysteem.

 

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2021-2022
Pro-Ject Debut PRO

Dit zeer verfijnde versie van Pro-jects instapplatenspeler werd gelanceerd ter ere van de 30ste verjaardag van het merk. Het komt met een hele reeks verbeteringen, met als belangrijkste een nieuwe metaal/koolstofvezeltoonarm uit één stuk. De platter is nu beter gedempt en non-magnetisch, de ophanging van de arm en motor zijn verbeterd en een nieuw Pick It Pro-cartridge is voorzien om de installatie heel makkelijk te maken. Het wordt omschreven als ‘de ultieme expressie van het Debut-concept’, en ja, het klinkt zelfzeker en met hoge betrokkenheid. Het is echt een topper en een nieuw kampioen in het instapsegment.

 

EISA HIGH-END TURNTABLE 2021-2022
Thorens TD 124 DD

De productie mag meer dan een half eeuw geleden gestaakt zijn, de Thorens TD 124-draaitafel blijft een ware legende die nog heel gegeerd is. De nieuwe versie mag veel lijken op het origineel, de ‘DD’ geeft aan dat dit een direct-drive-ontwerp is en uitgerust is met een nieuw en zeer aanpasbare toonarm die de retrolook compleet maakt. Dat is zeker zo als hij aangevuld wordt met de SPU 124-pick-up. Er is zelfs een ‘pop-up’ adapter voor jukebox-signels. Wat je ook speelt op de TD 124 DD, het overtuigt je met snelheid, slam en zijn pure gravitas. Het ziet er misschien vintage uit, maar de sound is helemaal modern.

 

EISA PHONO CARTRIDGE 2021-2022
Ortofon 2M Black LVB 250

Deze recentste variatie op Ortofons lang-lopend 2M MM-cartridgeontwerp is een eerbetuiging aan Beethoven, 250 jaar na zijn geboorte. Het komt zelfs met een afbeelding van de componist aan de zijkant. De cartridge is trouw aan de Beethoven-insteek, met een zijdezachte, gesofistikeerde presentatie die goed past bij klassiek, jazz en akoestische muziek. Verfijnd en beheerst is het, dankzij een versie van de stylus en cantilever die je ook vindt in de Cadenza Black MC-cartridge. Dit, samen met de nieuwe ophanging, draagt bij aan een geluidsweergave die uitblinkt met solide imaging, een fantastisch stereofocus en -diepte, en een zachte, weelderige prestaties van snaar- en andere akoestische instrumenten.

 

EISA STEREO SYSTEM 2021-2022
Marantz Model 30/SACD 30n

De 30 Series van Marantz pronkt met een nieuwe stijl die beïnvloed werd door de klassieke modellen uit het roemrijke verleden van het merk. Maar wel met up-to-date-mogelijkheden aan de binnenkant. De Model 30-versterker en de bijhorende SACD 30n-speler zijn een triomf: de versterker houdt het simpel en focust met een volledig analoog design op een zo puur mogelijke sound. De SACD/cd/netwerk-speler geeft je heel wat opties om muziek te ontdekken, van schijven tot streaming. ‘Modern Musical Luxury’ is hoe Marantz deze combinatie beschrijft. En met zijn mix van een weelderige, krachtige geluidsweergave, functies en prachtige bouwkwaliteit maakt dit stereosysteem die belofte helemaal waar.

 

EISA HEADPHONE SOLUTION 2021-2022
Naim Uniti Atom Headphone Edition

Naim creëerde deze versie van zijn instap Uniti Atom-model als reactie op de grenzeloze groei in populariteit van hoofdtelefoons. Uitgerust met versterkertechnologie die naar beneden druppelt vanaf het vlaggenschipmodel, de Statement, combineert de Uniti Atom Headphone Edition uitgebreide netwerk- en streamingopties met zowel gebalanceerde als single-ended hoofdtelefoonoutputs. Het kan bovendien ingezet worden als streaming-voorversterker bij een poweramp of actieve speakers. Welk scenario je ook omhelst, het speelt muziek met autoriteit en immense impact – en zal de aangesloten apparatuur op het hoogste niveau laten presteren.

 

EISA HEADPHONES 2021-2022
Focal Clear Mg

De Focal Clear was al een uitstekende weergever, maar met de Mg-versie legt het bedrijf de lat nog hoger. Veranderingen omvatten een nieuwe driver uit puur magnesium (vandaar de Mg-naam), verbeteringen aan de resonantiecontrole in de open behuizing en een betere uitlijning van de drivers ten opzichte van de oren. Het resultaat is een hoofdtelefoongeluid dat even open is als de oorspronkelijke Clear, maar nu met betere snelheid, helderheid en precisie. Het onthult nog meer detail in muziek en creëert een merkbare akoestische spreiding voor je, niet ‘in’ je hoofd.

 

EISA HIGH-END HEADPHONES 2021-2022
T+A Solitaire P-SE

Wat een ambitieus entrée in de hoofdtelefoonmarkt voor T+A, meteen mikkend op de top. We hebben het dan over de Solitaire P en de bijhorende HA 200-versterker. De daaropvolgende P-SE is iets meer betaalbaar dan de originele versie, dankzij simplificatie van de planar magnetic-drivers en hun motorsysteem. Maar het blijft nog altijd een compromisloos high-end design, in staat om een wijds zicht op muziek neer te zetten met behoudt van gewicht, rijkdom en impact. Boven alles maken ze indruk met de manier hoe alles samen blijft hangen, van het gewicht van een dubbele bas tot het fijnste detail in de hoogste frequenties. Alles wat je nodig hebt voor opwindende luistersessies!

 

EISA BEST VALUE HEADPHONES 2021-2022
Sennheiser HD 560 S

Sennheiser neemt al lange tijd een gerespecteerde positie in de audiomarkt in, zowel voor zijn hoofdtelefoons en als leverancier van microfoons voor opnamestudio’s en liveoptredens. In de HD 560 bundelt Sennheiser al die kennis in een design dat een open geluid huwt met uitzonderlijke detailweergave en snelle, cleane bassen. Een realistische weergave van de soundstage ontbreekt ook niet. De nieuwe drivers bestaan uit een polymeercomposiet die een lineaire respons en een luchtige treble biedt, terwijl de plaatsing onder een hoek samen met het open design een echt gevoel van presence creëert.

 

EISA HI-FI ACCESSORY 2021-2022
Ferrum Hypsos

Stroom is alles – dat is de redenering achter de Hypsos, een ongelooflijk flexibele DC-voeding van het Poolse merk Ferrum. Het werd ontworpen om de typische muurvoedingen die zoveel hifi-bedrijven voorzien te vervangen. De Ferrum levert schone DC-power over een bereik van 5 tot 30 Volt, en komt met presets met de juiste instellingen voor meer dan honderd populaire producten. Of je stel zelf de gewenste parameters in, met de mogelijkheid om fijn af te regelen om de juiste sweet spot te vinden. Het kan een potente upgrade zijn voor een breed aanbod aan apparaten, niet in het minst USB DAC/hoofdtelefoonversterkers. Het resultaat is een soepelere sound – en ja, meer power!

 
EISA WIRELESS HEADPHONES 2021-2022 (Samen met de Mobile Expertgroep)
Philips Fidelio L3
 
De Fidelio L3 op je hoofd plaatsen is alsof je een tedere omhelzing krijgt. Het topmodel van de herboren Fidelio-lijn van Philips pronkt met een stijlvol en goed gebouwd ontwerp dat over de oren past, met een ongelooflijk samengaan van schoonheid, efficiëntie en geluidskwaliteit. Het ANC-systeem, gebaseerd op een hybride systeem met dubbele microfoons, werkt fantastisch en is volledig transparant. En ook: het frequentieweergave van de 40-mm drivers is verrassend, met  krachtige maar perfect gecontroleerde bassen, zeer lage vervorming en een tonaal evenwicht dat niet verandert als de ruisonderdrukking werkt. Het is een ontspannen sound dat aanmoedigt om lang te luisteren, daarbij geholpen door het comfortabele design en lange batterijduur van de Fidelio L3. Je gaat hem niet willen afnemen!


 
 
EISA IN-EAR HEADPHONES 2021-2022 (Samen met de Mobile Expertgroep)
LG TONE Free FP8 (DFP8, UFP8, DFP8W, FP8W, UFP8W, FP8E, TFP8E)
 
De TONE Free FP8 true wireless-oortjes werden ontworpen in partnership met Meridian Audio en bieden een mix van handige features en indrukwekkende prestaties. Het prijskaartje is betaalbaar, de batterij gaat 10 uur mee en koppelen met je smartphone gaat onmiddellijk dankzij Bluetooth 5.2. Ze leveren een helder geluid tijdens het bellen en zuiverheid over het volledige frequentiebereik dankzij de 8 mm hybrid (silicon/Nomex)-drivers. De ruisonderdrukking is effectief, net als de basrespons van de FP8, en de earbuds passen comfortabel in de oren wat lange luistersessies mogelijk maakt. Wanneer je ze niet gebruikt, worden ze opgeladen in de strakke UVNano-doos – en worden ze ontsmet met een UV LED. Dit is een slim bedacht design die stijl huwt aan een praktische aanpak.


   
EISA COMPACT SUBWOOFER 2021-2022 (Samen met de Home Theatre Audio Expertgroep)
SVS 3000 Micro
 
De andere modellen in de 3000 Series van SVS bevatten een enkele grote woofer in een open of gesloten behuizing. In dit geval introduceert de basspecialist uit de V.S. zijn kleinste subwooferdriver ooit (een 8-inch aluminiumconus) en stopt het twee stuks in een nieuw, ultrasolide behuizing die in alle richtingen minder dan 30 cm meet. De 3000 Micro is daardoor bestemd voor kleinere thuisbioscopen en woonkamers. En toch levert het de prestaties die de fans van het merk verwachten. De ingebouwde 800-Watt Sledge DSP-versterker houdt de teugels strak in handen, waardoor deze sub controle én subtiliteit indien nodig kan huwen met brute kracht. Hou rekening met het bereikbare prijskaartje en het is duidelijk een winnaar in zijn categorie!


 

 
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.