EISA

EISA HT Audio Awards 2021-2022

EISA SOUNDBAR INNOVATION 2021-2022
LG Eclair QP5
 
De LG Eclair QP5 past dankzij zijn ultracompacte behuizing perfect in een living, slaapkamer of gameruimte. Het is zo klein dat het nagenoeg overal kan geplaatst worden – en toch bevat het een systeem van vijf drivers met toegewijde Dolby Atmos-hoogtespeakers. De combinatie met de Eclair QP5’s draadloze subwoofer met bijhorend stijlvol design en met twee 5,25-inch bassdrivers in een vibratiewerend bipolaire opstelling levert een 3.1.2-soundstage op. Het klinkt veel groter en spectaculairder dan je zou verwachten als je de bescheiden afmetingen onder ogen krijgt. HDMI 2.1 eARC, DTS:X en AI-geassisteerde audiotuning in realtime plus intelligente interactie met LG’s tv-lijn maken dit innovatief geluidsysteem wel heel verleidelijk.


 
EISA COMPACT SUBWOOFER 2021-2022
SVS 3000 Micro
 
De andere modellen in de 3000 Series van SVS bevatten een enkele grote woofer in een open of gesloten behuizing. In dit geval introduceert de basspecialist uit de V.S. zijn kleinste subwooferdriver ooit (een 8-inch aluminiumconus) en stopt het twee stuks in een nieuw, ultrasolide behuizing die in alle richtingen minder dan 30 cm meet. De 3000 Micro is daardoor bestemd voor kleinere thuisbioscopen en woonkamers. En toch levert het de prestaties die de fans van het merk verwachten. De ingebouwde 800-Watt Sledge DSP-versterker houdt de teugels strak in handen, waardoor deze sub controle én subtiliteit indien nodig kan huwen met brute kracht. Hou rekening met het bereikbare prijskaartje en het is duidelijk een winnaar in zijn categorie!

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2021-2022
Yamaha RX-V6A
 
Deze AV-receiver van Yamaha met zeven kanalen pronkt met een verleidelijk nieuw design en een HDMI-luik met zeven inputs en één output die klaar is voor next-gen gameconsoles en toekomstige 8K-videobronnen. Er zijn een heel reeks slimme functies geïmplementeerd door Yamaha, zoals de mogelijkheid om MusicCast-multiroomspeakers in te zetten als draadloze surroundluidsprekers, zonder audioprestaties uit het oog te verliezen. Aangedreven door aangescherpte high slew rate-versterking en de eigen Cinema DSP, creëert de RX-V6A grootse, gedetailleerde en meeslepende geluidsvelden met Dolby Atmos- en DTS:X-bronnen. Stereo- en multikanaalsaudio worden dan weer met glans geupmixet. Dit is een briljante, toekomstgerichte toevoeging aan het AVR-aanbod van het merk.


 
EISA COMPACT SOUNDBAR 2021-2022
JBL BAR 5.0 Multibeam
 
De Bar 5.0 Multibeam van JBL herbergt in z’n compacte chassis een rijkdom aan technologisch vernuft. Dit woonkamervriendelijk alles-in-één-systeem komt zonder aparte subwoofer. In de plaats zorgen vijf actieve drivers en vier passieve radiatoren voor tastbare, goed geïntegreerde bassen. Een cinematische geluidservaring wordt geproduceerd door de samenwerking tussen Virtual Dolby Atmos met JBL’s automatisch Multibeam-kalibratie. Het resultaat is een soundstage met echte breedte, hoogte en uitstekende plaatsing van effecten. Dialogen presteren overtuigend dankzij een toegewijd centerkanaal, terwijl muziekplayback (via Chromecast, Bluetooth of de fysieke ingangen) profiteert van een evenwichtige weergave.


 
EISA SMART SOUNDBAR 2021-2022
Denon Home Sound Bar 550
 
Deels een Dolby Atmos/DTS:X-soundbar, deels een volwaardige HEOS-multiroomspeaker; ontmoet de Denon Home Sound Bar 550, die zowel een overtuigende opvoering van muziek en filmgeluid neerzet als de mogelijkheid biedt om via optionele draadloze surroundspeakers en subwoofer uit te breiden naar een 5.1-thuisbioscoopsysteem. Bediening via de remote is eenvoudige en intuïtief, maar de HEOS-app is nog strakker. Hier kunnen gebruikers streamen via diensten, internetradio of vanaf het eigen netwerk. Je bestuurt de Home-soundbar zelfs zonder iets in handen te nemen, via de Amazon Alexa-functionaliteit en de ingebouwde microfoons. Het geheel wordt afgerond met touchcontrols die reageren op nabijheid, HDMI-switching met Dolby Vision-passthrough en een superieur design en bouwkwaliteit.

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2021-2022
TCL TS8132
 
Dankzij een driver-array bestaande uit een toegewijd centerkanaal, twee naar boven gerichte speakers én een draadloze subwoofer kan deze betaalbare TCL-soundbar omhullend 3.1.2-geluid vanuit een discreet design produceren. Sterke punten van de TS8132 zijn de dialogenweergave, de separatie van effecten en de detailreproductie, net als de grootsheid ten gevolge van de diepe basrespons. Dolby Atmos wordt native ondersteund en stereocontent kan worden geupmixet met de surroundmodus van de soundbar. Deze specificaties – dubbele HDMI-poorten, USB en een optische ingang – associeer je eerder met een duurder model en maken het aansluiten van bronnen eenvoudig. Chromecast (met Google Assistant-stembediening), Apple AirPlay en Bluetooth bieden ten slotte heel wat draadloze streamingopties.


 
EISA BEST BUY HOME THEATRE SUBWOOFER 2021-2022
SVS SB-1000 Pro
 
Of je nu kiest voor de scherp geprijsde SVS SB-1000 Pro in zijn standaard afwerking in zwarte es of de luxueuze witte of zwarte glanslak, het resultaat blijft hetzelfde: prestaties die overtuigen in termen van snelheid, slam en diepte. En dat van een toestel dat nauwelijks groter meet dan de 12-inch driver aan de voorkant. Intern vind je een 325-W DSP-versterker met kracht op overschot, waardoor explosieve soundmixes de omvang en impact krijgen die ze verdienen. En om deze opfrissing van SVS’s instaplijn nog beter te maken, is er ook de Bluetooth-gebaseerde controle- en EQ-app – ooit voorbehouden voor het vlaggenschipmodel, de 16 Ultra Series – aanwezig om de prestaties te finetunen. Op zoek naar een briljante en betaalbare basopwekker? Kijk hier eens naar!


 
EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2021-2022
Polk Audio Reserve
 
Bij de creatie van zijn Reserve Series greep Polk naar technologieën van zijn high-end Legend-luidsprekers, incluis de blikvangende Pinnacle-tweeters en de Turbine Cone-drivers. Het is ook de introductie van de eerste muur/Dolby-hoogtemodules van Polk. Systeembouwers worden verwend met negen modellen, waaronder een slanke centerspeaker en drie verschillende vloerstaanders, allemaal qua timbre op elkaar afgestemd om diverse configuraties op maat mogelijk te maken. De voicing neigt naar een neutrale tonaliteit, een goede detailweergave en een gebalanceerde basrespons. Dat laatste wordt mogelijk gemaakt door Polks Power Port 2.0-poorttechnologie. Allemaal attributen die het hart van een thuisbioscoopfan sneller zal doen kloppen. Het understated design van de Reserve Serie laat de speakers verdwijnen in elke kamer, maar van zijn prestaties zal je opkijken.


 
EISA HOME THEATRE SOUNDBAR 2021-2022
Philips Fidelio B97
 
Met dit IMAX Enhanced-topmodel Philips trekt alle registers open in de jacht op meeslepende en betoverende thuisbioscoopgeluid. Dit knap gestileerd pakket biedt een 7.1.2 Dolby Atmos/DTS:X-ervaring en bestaat uit een vijfkanaalssoundbar met draadloze surroundspeakers en een 8-inch subwoofer. De resulterende performance wordt gedragen door diepe, explosieve bassen, een expansieve soundstage, helderheid in het middengebied en een omhullende sfeer. Het is bovendien flexibel: de surroundspeakers kun je koppelen aan de soundbar (en dan worden de interne batterijen opgeladen) terwijl je op vlak van connectiviteit kunt rekenen op HDMI eARC, Chromecast en DTS Play-Fi. Presetgeluidsmodi en custom EQ-opties laten je de B97 naar eigen smaak afregelen – en het klinkt dan ook fantastisch.


 
EISA UHD PLAYER 2021-2022 (Combined with Home Theatre Video)
Reavon UBR-X200
 
De Reavon UBR-X200 speelt Ultra HD Blu-ray-, dvd-, cd-, SACD- en DVD-Audio-schijven, plus hoge resolutiemuziekbestanden vanaf een USB- of netwerkschijf – een echte universele aanpak. Langs de buitenkant bezit de speler een premiumuitstraling dankzij de bouwkwaliteit en het design van zijn stalen chassis op volledige grootte. Binnenin leveren een achtkanaals Burr-Brown DAC en MediaTek SoC een reeks functies, waaronder gebalanceerde stereo-audio over XLR en Dolby Vision HDR vanaf 4K-schijven. Via de on-screen menu’s heb je volledige controle over de setup en personalisatie, en de backlit-remote is ideaal voor gebruik in een toegewijde mediaruimte. Het is een uitstekende keuze voor fans van fysieke media.


 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.