Beeld

Waarom LG sterk inzet op OLED

LG wil steeds nieuwe dingen op de markt brengen, een taak die past bij de rol van “true innovator” die het zichzelf oplegt. Sinds afgelopen jaar is het technologiebedrijf sterk gegroeid dankzij nadrukkelijke aanwezigheid in een aantal categorieën. Zo bezetten ze de nummer één positie in de categorie van UltraWide 21:9 monitoren en in de prestigieuze categorie van high-end tv’s. Vooral in die laatste groep is er de laatste jaren flinke vooruitgang geboekt.

En dat is natuurlijk te danken aan LG’s OLED tv’s. OLED, de nieuwe tv-beeldtechnologie van LG, mag zich terecht profileren als de toekomst van televisie. De OLED-schermen leveren perfect zwart, een perfecte kijkhoek en perfecte kleur. En ook voor de allernieuwste beeldtechnieken zijn LG OLED tv’s perfect geschikt. Ze ondersteunen zowel HDR10 als Dolby Vision, de twee standaarden voor High Dynamic Range. En op IFA demonsteerde LG samen met BBC en Astra ook een derde standaard: HLG (Hybrid Log Gamma). Combineer dat alles met een levensduur van 100.000 uur en je mag terecht stellen dat OLED een eigen nieuwe tv-categorie creëert.

LG ziet de toekomst dan ook erg rooskleurig. Perfect beeld en een televisietechnologie die helemaal klaar is voor de toekomst: consumenten hoeven geen genoegen meer te nemen met aanvaardbaar beeld. Dankzij LG OLED ligt de perfecte beeldkwaliteit binnen handbereik.

,

Ook de consument lijkt de OLED technologie te omarmen. Tijdens de eerste 6 maanden van 2016 zag LG de OLED verkoop sterk toenemen en in de maanden mei en juni (EK voetbal) steeg de verkoop 35% ten opzichte van het voorgaande jaar. OLED pakt nu al een stevig deel van de Belgische markt. Tegen het einde van het jaar verwacht LG een marktaandeel van meer dan 10% te hebben, puur en alleen in OLED tv’s. LG is dan ook erg trots dat ze momenteel al met voorsprong de nummer één zijn in het high-end tv segment. Ook de winkels in de Benelux zien de meerwaarde van OLED en daardoor kan LG de laatste jaren sterke partnerships opzetten met de grote spelers in de markt.

,

De superdunne, flexibele OLED-schermen lenen zich voor allerlei nieuwe toepassingen. Het wordt gebruikt in smartphones en smartwatches, maar daar eindigt het niet.  LG zal zijn flexibele schermen ook gaan verwerken in auto’s.  Daarvoor werkt het samen met Tesla, Cadillac en Mercedes. Het dashboard van een wagen kan volledig vervangen worden door een OLED-scherm. Binnen in de wagen is het een ideale keuze voor de verlichting: het is dun, licht, helder en efficiënt. Maar ook heads-up displays, digitale achteruitkijkspiegels, achterlichten of richtingaanwijzers kunnen gemaakt worden op basis van OLED-technologie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

,

LG biedt verschillende OLED-modellen aan, maar wat is de beste keuze voor jou?

Ben je op zoek naar een waar stuk kunst en is enkel het beste goed genoeg voor jou, dan kies je voor de G6-reeks. Deze televisies maken deel uit van LG’s Signature producten die perfect evoceren wat LG als het ideale product in zijn categorie ziet. De G6 is een visuele parel met zijn Picture on Glass-design. Het OLED Ultra HD-scherm levert vlijmscherp detail, oneindig contrast, perfecte kleuren en een ruime kijkhoek. De indrukwekkende soundbarstandaard is mee ontwikkeld en getuned door Harman Kardon, en zorgt voor de perfecte klank bij het betoverende beeld. De soundbarstandaard kun je bovendien kantelen om de G6 aan de wand te bevestigen. De G6 is beschikbaar in twee reusachtige maten: 65 of 77 inch.

Is de G6 je iets te groot, dan kies je voor de E6-reeks. Die deelt het prachtige Picture on Glass-design met de G6, maar is aangevuld met een bescheidener soundbarstandaard, ook mede ontwikkeld door Harman Kardon. Je geniet van dezelfde beeldkwaliteit aangevuld met prima klank. De E6 is beschikbaar in 55 en 65 inch.

Voor de liefhebbers van het gebogen scherm is er de C6-reeks. Deze Ultra HD OLED-tv met zijn Blade Slim design heeft een licht gebogen scherm dat herinneringen oproept aan de bioscoop en je werkelijk midden in de actie zet. De voet van plexiglas doet het beeld als het ware zweven boven het tv-meubel. OLED-beeldkwaliteit is uiteraard gegarandeerd, en het ingebouwde geluid wordt verzorgd door Harman Kardon. Bevalt de C6 je wel maar wil je liever een platte versie die superslank tegen de muur te monteren is? Dan kies je voor de vlakke  B6, die verder identiek is aan de C6. Beide modellen zijn verkrijgbaar in 65 en 55 inch.

Tot slot is er nog de 55 inch 55EG910V. Met dit Full HD instapmodel haal je OLED-beeldkwaliteit in huis aan een erg mooie prijs. Het toestel draait op WebOS 2.0 en stelt het zonder Ultra HD en HDR. Maar alle andere OLED-voordelen krijg je wel. Dit toestel is daarom een zeer goede keuze voor kijkers die niet staan op de allerlaatste nieuwe snufjes, maar wel  heel veel digitale tv kijken en hoge eisen hebben voor beeldkwaliteit.

,

LG’s OLED-tv’s zijn werkelijk volledig uitgerust. Vooreerst zijn er natuurlijk de indrukwekkende kwaliteiten van het OLED-scherm. De zelfoplichtende pixels hebben geen achtergrondverlichting nodig en wanneer een pixel uit staat is hij perfect zwart, zelfs als de pixel ernaast helder wit toont. Daarom levert OLED een adembenemend contrast. Gecombineerd met zijn perfecte kleurweergave zorgt dat voor betoverende beelden. High Dynamic Range-beelden – een nieuwe beeldtechnologie die voor hoger contrast, beter zwartdetail en sprankelende lichtaccenten zorgt – komen echt tot hun recht op een OLED-scherm. LG’s OLED-tv’s ondersteunen de twee nieuwe HDR-standaarden, HDR10 en Dolby Vision, zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Op de E6 en G6 is ook de nieuwe standaard voor HDR bij tv-uitzendingen (HLG, of Hybrid Log Gamma) ondersteund via een firmware update. Geen wonder dat alle LG OLED-tv’s het Ultra HD Premium logo dragen.

En iedereen in de woonkamer geniet er van, waar je ook zit, dankzij de ruime kijkhoek. Voor actiefilms en sport is OLED de technologie bij uitstek. OLED-pixels schakelen supersnel zodat snel bewegende voorwerpen haarscherp blijven.

Maar deze televisies bieden meer dan alleen uitstekende beeldkwaliteit. Naast een knap design en indrukwekkende klank zijn ze ook voorzien van een handig en intuïtief smart tv-systeem, WebOS 3.0. Verzamel op de handige startbalk onderaan het beeld al je favoriete bronnen, of dat nu externe aansluitingen zijn, internettoepassingen of live tv kanalen. En met de Magic Remote wijs je gewoon aan op het scherm wat je wil bekijken. Eenvoudiger kan het niet. 

,

Die uitmuntende beeldeigenschappen maken van OLED ook de perfecte schermtechnologie voor allerlei zakelijke (Business to Business) toepassingen. Zo heeft LG plannen om OLED-tv’s, uitgerust met speciale software, aan te bieden aan hotelketens. In de lobby, het fitness centrum of conferentieruimte van het hotel, houden OLED-displays de gasten op de hoogte van het aanbod, de planning, of de mogelijkheden.

LG lanceerde recent ook een 55 inch dual view-scherm. De 55EH5C is een Full HD-scherm dat aan beide zijden van het scherm een verschillend beeld kan tonen, terwijl het nog steeds maar 8,9 mm dun is. Ideaal voor allerlei toepassingen in winkels, hotels of musea.

Dankzij de flexibiliteit van OLED-technologie kan LG ook volledig gecustomiseerde oplossingen aanbieden voor enorme beeldinstallaties. Op IFA creëerde LG zo een 15 meter lange tunnel van 216 gebogen OLED schermen die een adembenemend uitzicht op het heelal boden.

,

OLED mag dan een relatief nieuwe technologie zijn, toch hoef je niet te vrezen voor een beperkte levensduur. Toen de eerste OLED-tv’s op de markt kwamen in 2013 was hun levensduur ongeveer 36.000 uur, toen al een uitstekende prestatie. Maar de technologische ontwikkeling heeft niet stil gestaan. De nieuwste modellen hebben een levensduur van 100.000 uur, aldus Lee Byung-chul, vice-president van LG’s TV en monitor productie afdeling. Om dat even in het juiste perspectief te zetten: dat is genoeg om bijna 30 jaar lang, elke dag opnieuw 10 uur televisie te kijken. Geniet dus met een gerust hart van de uitmuntende beeldkwaliteit van je OLED-tv.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.