Redactie

Volkswagen en LG slaan de handen in elkaar

LG en Volkswagen gaan samenwerken aan een platform om vanuit de auto slimme toepassingen bij je thuis te bedienen. De VAG-groep, die al forse stappen zet qua de connected car, wil zo een brug bouwen naar de smart home. Op het voorbije CES was er al een demo te zien van hoe een integratie tussen auto en woning zou verlopen.

De VAG-groep biedt nu al via zijn merken op heel wat modellen een vrij geavanceerd platform aan, met onder andere een stevige integratie met de smartphone. Het is een van de weinig autobouwers die zowel Apple Carplay, Android Auto als Mirrorlink ondersteunt. Die drie systemen zijn echter vrij onvolmaakt en nog maar een schaduw van wat mogelijk is.

Een logische volgende stap is een brug maken naar de smart home. Afgaande op het bijhorende persbericht staan de plannen voor de samenwerking nog in kinderschoenen, maar LG en VW denken dan bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om in de file reeds de verwarming thuis een graadje hoger te draaien. Ook het op afstand aansturen van slimme verlichting of de status van een anti-inbraaksysteem controleren zou tot de mogelijkheden behoren. Aangezien ontwikkeling in de autobranche doorgaans tijd nodig heeft, zullen de eerste vruchten wellicht pas over enkele jaren echt de markt bereiken.

'Smart' in de context van de auto betekent doorgaans vooral media en entertainment. Ook daar wil het tweetal aan sleutelen, want een van de doelstellingen is het ontwikkelen van "een nieuwe generatie infotainment-technologieën voor connected cars".

De samenwerking komt niet uit de lucht gevallen. De VAG-groep stelde in maart 2015 al een conceptwagen voor die sterk leunde op LG-technologieën. Het fraaie GEA-concept van VW-dochter Italdesign Guigiaro bevatte een holografisch dashboard en camera van het Koreaanse bedrijf. Even later werd LG bevestigd als strategische leverancier voor Volkswagen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.