Redactie

Nintendo Classic Mini: NES heruitgave inclusief games

Vergeet de nieuwe Xbox en Playstation met 4K ondersteuning en VR: Nintendo komt dit najaar met een reissue van het legendarische Nintendo Entertainment System (NES).

Met de komst van Pokémon GO gaan we al zo’n 15 jaar terug in de tijd, maar het moederbedrijf van The Pokémon Company gaat nog iets verder. Nintendo komt namelijk in november met een heruitgave van de legendarische NES, die precies 30 jaar geleden voor het eerst op de Europese markt verscheen.

Het design van de Classic Mini herken je gelijk. Hoewel hij qua formaat behoorlijk is veranderd, lijkt hij namelijk als twee druppels water op de NES. De paar zichtbare verschillen zijn dan ook noodzakelijk: denk aan een HDMI-uitgang zodat je het systeempje kunt aansluiten op je HD tv en een USB-ingang om het spelcomputertje op te laden – inderdaad, hij is voorzien van een accu om hem on the go te gebruiken.

,

,

De Classic Mini komt met 30 (voor elk jaar één?) voorgeïnstalleerde spellen, waaronder klassiekers als Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid en Donkey Kong. Nog een handige verbetering: games bevatten nu meerdere opslagpunten zodat je geen code hoeft in te voeren om verder te gaan waar je gebleven was.

Om de retro vibe helemaal compleet te maken wordt er één NES-controller meegeleverd. De aansluiting voor een tweede is natuurlijk gewoon aanwezig en controllers zullen ook los te koop zijn. Net als vroeger kun je dus gewoon met een vriend(in) de eindbaas verslaan.

De Nintendo Classic Mini is vanaf 11 november verkrijgbaar. De officiële prijs is nog niet bekend, maar in Amerika kost de console $60 en betaal je $10 per controller. De lijst van alle geïnstalleerde games vind je hieronder:

– Balloon Fight

– BUBBLE BOBBLE

– Castlevania™

– Castlevania II: Simon’s Quest™

– Donkey Kong

– Donkey Kong Jr.

– DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE

– Dr. Mario

– Excitebike

– FINAL FANTASY®

– Galaga™

– GHOSTS‘N GOBLINS™

– GRADIUS™

– Ice Climber

– Kid Icarus

– Kirby’s Adventure

– Mario Bros.

– MEGA MAN™ 2

– Metroid

– NINJA GAIDEN®

– PAC-MAN™

– Punch-Out!! Featuring Mr. Dream

– StarTropics

– SUPER C™

– Super Mario Bros.

– Super Mario Bros. 2

– Super Mario Bros. 3

– Tecmo Bowl™

– The Legend of Zelda

– Zelda II: The Adventure of Link

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.