Beeld

Ultra HD-tv’s krijgen 4K-Chromecast

Google lanceert een nieuwe versie van de Chromecast voor Ultra HD-televisies. Het concept blijft hetzelfde, al stijgt de prijs wel naar een nog altijd schappelijke 79 euro. Geïnteresseerden moeten nog even geduld hebben, want de Chromecast Ultra is pas vanaf 8 november te koop.

Het stond in de sterren geschreven dat Google vroeg of laat Chromecast moest updaten. Dit jaar gaat wellicht tot de helft van de verkochte televisies Ultra HD-modellen zijn, en dan kun je niet blijven afkomen met een product dat maximaal Full HD uitstuurt. De Chromecast Ultra is wel flexibel. Als je hem aansluit op een Full HD-tv, dan past hij zich aan en produceert het toestel een geschikt signaal.

Ultra HD-streams zijn natuurlijk zwaarder dan Full HD-video. Daarom dat de Chromecast Ultra zowel de snelste WiFi-standaard ondersteunt als via een ethernetkabel op het netwerk kan hangen. Een adapter in de doos maakt dat laatste mogelijk.

De Chromecast Ultra is in het bijzonder interessant voor mensen met een 4K-tv zonder Netflix-app of met een 4K-projector. Je zal met het apparaatje kunnen streamen in 4K vanaf YouTube, Netflix en (in de V.S.) Vudu. Tegen het einde van het jaar zou ook Google Play Movies Ultra HD-titels in zijn bibliotheek hebben.

Voor wie verder kijkt dan enkel een resolutietoename: de Ultra zal HDR ondersteunen, zowel HDR10 als Dolby Vision. Daarmee lijkt het Google-toestel voldoende future proof.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.